S. Skvernelis: NVSC veikloje buvo daug trūkumų jau pavasarį

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) veikloje buvo daug trūkumų, sako buvęs premjeras Saulius Skvernelis, bet pabrėžia, kad eiliniai darbuotojai atlieka svarbų darbą ir yra verti pagarbos.

„Taip, daug tų trūkumų buvo, ir pavasarį mes norėjome visai kitokio efektyvumo veiklos. Ir finansavimas papildomas buvo skirtas, kai pagaliau kažkas pradėjo prašyti ir įrodinėti, informacinių sistemų priemonės rimtos“, – Žinių radijui penktadienį sakė S. Skvernelis.

„Atskirkime įstaigą ir vadovą – vadovą įvertins ir vertinti turi tiesioginis vadovas, tai yra sveikatos ministras“, – pridūrė jis.

Buvęs premjeras akcentavo, kad eiliniai šios įstaigos darbuotojai atlieka sunkų ir svarbų darbą ir yra verti pagarbos.

„Nenorėčiau kalbėti apie šitą įstaigą neigiamomis frazėmis, nes įstaiga yra ne vien vadovas, yra daugybė darbuotojų, kurie tikrai ir sudėtingom sąlygom dirba“, – sakė jis.

S. Skvernelis teigia, kad su NVSC direktoriumi Robertu Petraičiu savo kadencijoje tiesiogiai nebendravo ir visas naujienas, problemas iš NVSC sužinodavo iš sveikatos apsaugos ministro ar viceministrų. S. Skvernelis neslepia, kad NVSC vadovas nesusitvarko su pavestomis funkcijomis, bet pabrėžė, kad kitų NVSC darbuotojų ši situacija tikrai neliečia.

„Ko gero tiesiogiai bendrauti ir neteko. Galbūt kartą, kuomet buvo paskirtas pats vadovas. Aišku, tai yra natūralu, nes yra nemažai įstaigų prie ministerijų ir su visais vadovais tikrai neteko pabendrauti. Su NVSC tiesioginį kontaktą nuolatos turėjau per sveikatos apsaugos ministrą ir viceministrus“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.

Nenorėčiau kalbėti apie šitą įstaigą neigiamomis frazėmis, nes įstaiga yra ne vien vadovas, yra daugybė darbuotojų, kurie tikrai ir sudėtingom sąlygom dirba.

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys susitiks su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovu Robertu Petraičiu aptarti jo pateiktų paaiškinimų apie įstaigos veiklą.

Kaip BNS sakė A. Dulkio atstovė Aistė Šuksta, susitikimas organizuojamas gavus ministro komandos vertinimus dėl R. Petraičio paaiškinimų apie situaciją, kai oficialiojoje statistikoje buvo neatspindėta per tūkstantį su COVID-19 susijusių mirčių.

A. Dulkys praėjusį antradienį su R. Petraičiu aptarė susidariusią situaciją, tačiau teigė, kad NVSC vadovo atsakymai jo neįtikino, todėl paprašė juos pateikti raštu.

Šiuos atsakymus jis patikėjo vertinti savo komandai, bet teigė norėsiantis ir dar kartą pasikalbėti su įstaigos vadovu ir išgirsti jo poziciją dėl tolimesnės veiklos.

Išklausęs vadovo paaiškinimų, ministras turėtų pateikti sprendimą dėl tolesnių įstaigos vadovo darbo perspektyvų.

A. Dulkys ne kartą kritikavo NVSC vadovybę už neefektyvų įstaigos valdymą.

R. Petraitis teigia, kad politikų kritika apsunkina NVSC specialistų darbą, nes jie susiduria su žmonių priešiškumu savo atžvilgiu. Jis taip pat teigė, kad sprendimą trauktis iš pareigų arba ne priimtų, jeigu būtų nustatyti konkretūs jo padaryti pažeidimai. NVSC vadovo teigimu, įstaiga ir jis veiklą vykdė pagal numatytas tvarkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių