S. Skvernelis: Baudžiamojo kodekso įstatymo pataisos Seimą pasieks trečią kartą

Nors Seimo opozicija antrą kartą blokavo Vyriausybės siūlymą griežtinti laisvės atėmimo bausmes už koronaviruso platinimą, premjeras Saulius Skvernelis nepasiduoda ir tikina, kad Baudžiamojo kodekso įstatymo pataisos pasieks Seimo salę ir trečią kartą.

„Opozicijos argumentai turbūt turėtų būti išreiškiami ne tokiu būdu, kuomet ištraukiama Seimo kortelė ir imituojama, kad nedalyvauji posėdyje. Manau, kad argumentai, išsakyti įstatymo teikėjo – Teisingumo ministerijos, yra pakankamai svarūs. Juk kalbame apie išimtinius atvejus, būtent apie pandemijų, epidemijų atvejus. Juk ne šiaip kažkas išėjo pasivaikščioti... O asmuo sąmoningai, žinodamas, kad serga, išėjo ir turėjo kontaktą bei užkrėtė vieną ir daugiau žmonių. Jei opozicija mano, kad tokiais atvejais užtenka pirštuku pamojuoti ir pasakyti: kaip negerai tu padarei, aš manau, kad mūsų visuomenė turi kitokį lūkestį. Kad būtent tokiais išskirtiniais atvejais, kai užkrečiama keliasdešimt ar keli šimtai žmonių, kad tokio žmogaus elgesys būtų įvertintas labai adekvačiai“, – teigė premjeras.

Pasak jo, Baudžiamojo kodekso įstatymo pataisos, kuriomis siekiama griežtinti laisvės atėmimo bausmes už koronaviruso platinimą pažeidžiant privalomus sveikatos apsaugos reikalavimus, pasieks ir vėl Seimo posėdžių salę.

„Mes bandysime toliau šitą procesą padaryti, galbūt kitame Seimo posėdyje pavyks surinkti valdančiųjų ir jiems pritariančių Seimo narių, kurie mąsto panašiai ir turi panašius tikslus, kvorumą. Nes šitos įstatymo pataisos yra reikalingos ne tik šią minutę. Juk mes nesame garantuoti, ar bus antra banga, ar bus panaši kita situacija. Todėl šiandien turime įstatymu susitvarkyti taip, kad nereikėtų po to, kaip dabar, jau vykstant pačiai pandemijai, keisti įstatymus ir teisės formas. Tikiuosi to supratimo ir palaikymo. Galiausiai Seimo nariams turėtų jų rinkėjai išsakyti lūkesčius, kokius jie turi“ , – teigė jis.

ELTA primena, kad antradienį opozicinės Seimo frakcijos nesiregistravo balsavimui, todėl nepavyko surinkti kvorumo, reikalingo Baudžiamojo kodekso pataisoms priimti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštus diktatorius stribas vyti lauk iš Seimo

Z

Z portretas
O tai ka pagal tave kause daryt,tuos parveztus valkatas leist y svieta kad toliau kitus uzkrestu mirtina liga,tau matomai su galva negerai,maziau vartok vodkes ar chemijos.

Jūs ten

Jūs ten portretas
geriau kas nors nudauškit majauska skaiste armonaites ir kt.liberalu suda katras ar ne 5-ta karta praeitam seimo posedy kanapės įteisinima Lietuvoj stumia. Kiekgi galima - jau antra kadensija ani nesiliauja bandyt o gal praeis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių