Rūdninkų poligone bus įkasta simbolinė Vokietijos brigados karinio miestelio kapsulė

Rūdninkų poligone Šalčininkų rajone prasideda Vokietijos brigadai skirto karinio miestelio vystymo pirmasis etapas, pirmadienį čia rengiama simbolinė kapsulės įkasimo ceremonija.

Karinio miestelio, kurio plotas – 170 hektarų, projektavimo ir statybos darbus atliks „Eikos statyba“. Su šia įmone 125 mln. vertės rangos ir projektavimo darbų sutartį Krašto apsaugos ministerija pasirašė šių metų rugpjūčio pradžioje.

Simbolinėje ceremonijoje dalyvaus premjerė Ingrida Šimonytė, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas Raimundas Vaikšnoras ir Vokietijos gynybos ministerijos valstybės sekretorius Nilsas Hilmeris.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Vilnius su Berlynu sutarė dėl nuolatinio Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje. Didžioji brigados dalis įsikurs Rūdninkų poligone. Lietuva per tą laiką žada parengti reikalingą infrastruktūrą.

Berlynas brigadą Lietuvoje planuoja dislokuoti iki 2027 metų. Vokietija yra sakiusi, kad perkėlimo tempas priklausys nuo Lietuvos pasirengimo priimti karius ir jų šeimas, sukuriant reikalingas sąlygas.

Brigadą sudarys apie 5 tūkst. karių. Kol kas Lietuva skaičiuoja, kad trečdalis jų atvyks su šeimomis.

Krašto apsaugos ministerijos vertinimu, investicijos į vokiečių brigadai priimti reikalingą karinę ir treniravimosi infrastruktūrą galėtų siekti 800 mln. eurų.

Balandžio pradžioje į Lietuvą atvyko pirminis Vokietijos brigados Lietuvoje elementas. Kiek daugiau nei 20 karių įsikūrė Vilniuje ir yra atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą, karinei infrastruktūrai keliamų reikalavimų derinimą



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robis

Robis portretas
Tai yra gerai.šaunu ......

bus taip

bus taip portretas
siandien ikasta simboline kapsule o rytoj visa lietuva nuseta bombomis

Anonimas

Anonimas portretas
PILDOSI HITLERIO SVAJONĖ...DOIČLAND DOIČLAND UBER ALLES....OT ASILAI .VIENUS OKUPANTUS IŠVARĖ KITUS ĮSILEIDŽIA PATYS....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių