RRT vadovas: padidėjusius krūvius ryšių tinklai kol kas atlaiko

Pirmadienį prasidėjus ugdymo procesui nuotoliniu būdu ir elektroninėms mokymo platformoms neatlaikius padidėjusios apkrovos, Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) vadovas sako, kad interneto tinklai kol kas ją atlaiko.

Feliksas Dobrovolskis teigia, kad yra mažai sistemų, galinčių atlaikyti tokį krūvį. Jis primena, kad tai ekstremali situacija.

„Faktas yra toks, kad tai yra didelis išbandymas tiek ryšio operatoriams, tiek paslaugų tiekėjams, nes mes tokioje situacijoje atsidūrėme pirmą kartą, kai praktiškai visi jungiasi į vieną sistemą ir natūralu, kad yra mažai sistemų, kurios galėtų atlaikyti tokį krūvį. Visgi tai yra ekstremali situacija“, – BNS sakė F. Dobrovolskis.

Nepaisant to, jis teigė, kad ryšių tinklai kol kas atlaiko padidėjusius krūvius, nors interneto greitis vartotojams gali būti ir sulėtėjęs.

„Vienareikšmiškai internetas šiek tiek lėtėja, nes auga vartotojų skaičius, o pralaidumas irgi yra ribotas. Aišku, operatoriai plečia savo pralaidumus, kai pasiekiamas tam tikras slenkstis, jie yra pasiruošę“, – teigė RRT vadovas.

Anot F. Dobrovolskio, siekiant sumažinti tinklo apkrovą, reikėtų, jei yra galimybė, mokytis nenaudojant vaizdo srauto, vertėtų atsisakyti filmų peržiūrų, kompiuterinių žaidimų, įvertinti, kur stovi maršrutizatorius ir galbūt perkelti jį į vietą, kur būtų mažiau trukdžių ir, jei galima, mobilų ryšį pakeisti į fiksuotą internetą.

Pasak jo, nuotoliniam mokymui turėtų pakakti ryšio su 5 megabitų per sekundę (mbps) parsisiuntimo sparta ir 2 mbps išsiuntimo sparta.

Jis teigė neturįs duomenų, kiek tinklo apkrova padidėjo pirmadienį, tačiau praėjusią savaitę ji augo  apie 30 proc.

Socialiniuose tinkluose tėvai pirmadienį piktinosi nepasiekiamomis „Tamo“, „Eduka“,  „Mano dienynas“ informacinio mokymo sistemomis.

Švietimo viceministrė Jolanta Urbanovič teigė, kad mokykloms penktadienį buvo išplatintos Ryšių reguliavimo tarnybos rekomendacijos, kaip išvengti tokių situacijų.

Dėl plintančio koronaviruso paskelbto karantino metu iki šiol mokiniai oficialiai dvi savaites atostogavo. Pirmadienį atnaujintas ugdymo procesas nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Pasirodo visi pompastiski gyrimaisi jog mes geriausi, pas mum internetas geriausias, visiskas snipstas, amzinai nepasiruose, nieko negirdejo apie nuotolini mokymasi, tik siandien atejus i darba pamate.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių