R. Vaikšnoras mato poreikį Lietuvoje steigti daugiau poligonų: kariuomenė turi treniruotis

  • Teksto dydis:

Naujasis Lietuvos kariuomenės vadas Raimundas Vaikšnoras mato poreikį šalyje steigti daugiau poligonų.

Anot generolo, poligoną būtų prasminga įsteigti ir pietų Lietuvoje – ties Suvalkų koridoriumi.

„Sąjungininkai (...), kurie yra ir galingesnės šalys, turi galingesnę ginkluotę, kuri daug naujesnė, todėl mums, mažai Lietuvos kariuomenei, būtų labai pravartu juos ir išlaikyti. Tam, kad išlaikytume, reikia turėti treniravimosi galimybes, bet nepamirškime ir savo kariuomenės“, – LRT laidoje ,,Dienos tema“ teigė R. Vaikšnoras.

Nors šiuo metu yra svarstomos galimybės poligonus kurti aplink Tauragę ir Šilalę, generolo teigimu, vertėtų pagalvoti ir apie pietinę Lietuvos dalį. Jo nuomone, poligoną įkūrus ten, nauda būtų dvejopa.

„Tokiu būdu galbūt galima būtų nušauti du zuikius – turėtume pajėgas arčiau sienos, sutrumpėtų reakcijos laikas į bet kokias provokacijas, ir tokiu būdu mes treniruotumėmės ir užtikrintume strateginio Suvalkų koridoriaus apsaugą ir gynybą“, – laidoje kalbėjo naujasis kariuomenės vadas.

Dalis lietuvių neigiamai vertina svarstymus kurti naujus poligonus. Kai kurie bijo, kad nebegalės medžioti, kiti – kad tai kels grėsmę gyventojų saugumui. Taip pat baiminamasi, kad nemedžiojami žvėrys naikins pasėlius.

Kariuomenės vadas atsako, jog tokių poligonų veikla yra sureguliuota, o tautiečiai turi suprasti, kad poligonai yra būtini geram kariuomenės pasirengimui užtikrinti.

„Turi visuomenė suprasti, kad galbūt kartais reikia ir savo asmenines kažkokias ambicijas nuleisti dėl saugumo. Būtent karinis treniravimasis, parengties išlaikymas ir yra saugumo garantas“, – pabrėžė R. Vaikšnoras.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seimui buvo pateiktas įstatymas dėl poligonų Tauragės ir Šilalės rajonuose steigimo. Klausimas į parlamento salę grįš rudens sesijos metu.

Tauragės rajone turėtų iškilti maždaug 4,3 tūkst. hektarų ploto poligonas. Tuo metu Šilalės rajone – kiek didesnis nei 2,6 tūkst. hektarų ploto.

Skelbiama, jog poligonai nebus visiškai uždara karinė teritorija, juose nebus šaudyklų, nevažinės sunkioji karinė technika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T T T

T T T portretas
Čia kariuomenės vadas (?(((( Kokių dar poligonu? Aš jam pravesciau treniruočių ciklą, iš kur pas mus,proto bokštai skiriami vadais.p.s jau visa Lietuva tapo poligonais

Anonimas

Anonimas portretas
IDIOTAS

:)))

:))) portretas
gal ponas generolas paaiskintu kaip mes ginsimes kai santykis 1:70 ????????????? kuo tie poligonai pades?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių