R. Požėla: pareigūnų mirtys gali būti susijusios su COVID-19 pandemija

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad pastarosios pareigūnų mirtys gali būti susijusios su COVID-19 pandemijos pasekmėmis, o jo vadovaujamas departamentas jau pasiūlė Vidaus reikalų ministerijai būdus tobulinti sveikatos priežiūros sistemą.

„Čia turbūt gilesnė problema, kad, matyt, mes dar ne visiškai esame, mūsų specialistai yra ne visiškai ištyrę kovido pasekmes, kas persirgę. Tai, matyt, čia irgi siejame, kad galbūt mažiau sportavome, mažiau judėjome“, – pirmadienį transliuotame interviu TV3 televizijai sakė R. Požėla.

Spalio pradžioje pranešta, kad per vieną savaitę tarnyboje mirė du Šiaulių policijos pareigūnai. Vienas jų mirė iškart po fizinio pasirengimo normatyvų laikymo, persirengimo kambaryje, kitas rastas negyvas Londono viešbutyje, kur buvo išvykęs pargabenti kaltinamojo.

Aišku, kiekviena mirtis yra didžiulė tragedija ir tai priverčia susimąstyti, ko mes kaip vadovai dar nesame padarę.

Dar vienas policijos pareigūnas spalio viduryje taip pat sunegalavo laikant fizinio parengimo normatyvus.

Reaguojant į tai, policija laikinai sustabdė normatyvų laikymą.

Pasak R. Požėlos, šią savaitę Vidaus reikalų ministerijoje vyks pasitarimas dėl pareigūnų sveikatos priežiūros sistemos tobulinimo.

Anot jo, taip pat svarstoma peržiūrėti konkrečius fizinius normatyvus, juos skaidyti pagal pareigūnų grupes, kad mažesni reikalavimai būtų taikomi tiems tarnautojams, kurių darbo pobūdis nėra susijęs su sparčiu reagavimu į įvykius.

„Tikrai labai kompleksiškai yra mąstoma ir Policijos departamentas pateikė savo labai aiškius siūlymus Vidaus reikalų ministerijai“, – sakė R. Požėla, bet konkrečių siūlymų neįvardijo.

„Kad pokyčiai yra pribrendę, tai yra faktas, bet, deja, miršta ir krepšinio aikštelėse žmonės, miršta ir kitose darbo vietose“, – kalbėjo jis.

„Aišku, kiekviena mirtis yra didžiulė tragedija ir tai priverčia susimąstyti, ko mes kaip vadovai dar nesame padarę“, – teigė policijos vadovas.

Fizinių normatyvų laikymas spalį buvo sustabdytas ir bausmių vykdymo sistemoje, kai mirė Alytaus pataisos namų pareigūnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daujotas

Daujotas portretas
O bendrai , sakoma , kad žuvis genda nuo galvos . Ar neverta būtų vadovaujantiems personalo vadovams pasitikrinti rimčiau savo sveikatą ir supratimą apie erdvę , ir reikšmę , objekto atsakomybę vykdant vienokias ar kitokias pareigas joje .

o argi

o argi portretas
Ne "žiniasklaida" labai plyšaudama piktinosi "sąmokslo teorija", kad jauni sportininkai miršta dėl prievartavimo neištirtomis vakcinomis?

POŽĖLA , atsibusk ir nevartok

POŽĖLA , atsibusk ir nevartok   portretas
Vidurinių amžių "vertybių", kurių senai ŽMONĖS a t s i k r a t ė.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių