Komisaras įspėjo: baudas gaus visi naujametinio vakarėlio dalyviai

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad policija yra pasiruošusi trečiajam judėjimo tarp savivaldybių kontrolės etapui, kuris, pasak jo, greičiausiai bus pats sudėtingiausias.

Policijos generalinio komisaro teigimu, policija naujametinio savaitgalio metu papildomą dėmesį skirs viešųjų vietų priežiūrai bei galimiems asmenų susibūrimams privačiose erdvėse. Jo teigimu, baudos bus išrašomos visiems vakarėlio dalyviams.

„Policija yra pasiruošusi vadinamajam trečiajam etapui. Mūsų supratimu, jis bus sudėtingiausias, nes mūsų laukia šios dienos vakaras, mūsų laukia naujametinė naktis. Mūsų supratimu, efektyviai veikia transporto priemonių kontrolė tarp savivaldybių. Tai rodo objektyvūs duomenys: apie 80 proc. yra sumenkęs transporto priemonių judėjimas tarp savivaldybių“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė R. Požėla.

„Paskutiniai skaičiai: daugiau kaip 33 tūkst. transporto priemonių iki šios dienos yra apgręžta. Tai šioje vietoje draudimas visa apimtimi veikia ir jis pasiteisina“, – pridūrė jis.

Generalinio komisaro teigimu, analizuojant pirmuosius kelis etapus ir planuojant, policija mato iššūkius, susijusius su prekybos centrų veikla ir asmenų bandymais išnaudoti paskutinę minutę apsipirkimui. Todėl, pasak jo, policija ne tik kontroliuos judėjimą tarp savivaldybių, tačiau koncentruos savo dėmesį ir į prekybos centrus.

Kreipiuosi į visus gyventojus dėl pilietiškumo: pamačius tokius susibūrimus prašome skambinti policijai.

Pasak jo, taip pat bus dėmesys skiriamas ir galimiems asmenų susibūrimams privačiose erdvėse.

„Mūsų asmenys vis dėlto gali rinktis, pažeisdami karantininius reikalavimus, privačiose erdvėse, būstuose, todėl dar kartą kreipiamės į visus gyventojus, prašydami supratingumo, ir lygiai taip pat kreipiuosi į visus gyventojus dėl pilietiškumo: pamačius tokius susibūrimus prašome skambinti policijai“, – ragino R. Požėla.

„Policija išvažiuos iš tokio iškvietimo tik įsitikinusi, kad tas vakarėlis tikrai yra nutrauktas“, – taip pat teigė jis, akcentuodamas, kad baudas gaus visi vakarėlio dalyviai.

Visgi R. Požėla pažymėjo, kad turbūt didžiausias iššūkis policijai Naujųjų metų naktį bus sambūriai viešosiose vietose.

„Todėl tikrai koreguojame savo darbus, jų organizavimą ir, kaip žinoma, mes kreipėmės į savivaldybių asociacijas, savivaldybes dėl tam tikrų priemonių įgyvendinimo. Ir tikrai reikia pasidžiaugti, kad absoliuti dauguma savivaldybių ėmėsi tų priemonių“, – džiaugėsi jis.

Tačiau, generalinio policijos komisaro teigimu, apie 12 Lietuvos savivaldybių vis dar abejoja, ar reikia vykdyti policijos siūlomas priemones. Todėl, pasak jo, policija vertins ir juridinių asmenų veiklą, tai, kaip jos užtikrina, kad karantino reikalavimai būtų vykdomi.

„Savivaldybė taip pat yra juridinis asmuo, todėl gali nutikti taip, kad po šio savaitgalio gali gimti protokolai ir savivaldybių atsakingiems asmenims, jeigu mes matysime akivaizdžius pažeidimus, jei bus neužtikrinti karantino reikalavimų vykdymai“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Asilia pasiskaityk kostitusija .

jop

jop portretas
feisbuke reik foto peržiūrėt. Matosi kas kur ir kelies buvo. :)

KAZYS- Morganai

KAZYS- Morganai portretas
Europos policijos chartija nurodo, kad "Policija yra visuomenės tarnaitė", o ne budeliai. Todėl humaniškumas vienas ši policijos pareigūnų etiketo normų.Bausmė taikoma tik įstatymo nustatyta tvarka.
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių