R. Požėla apie vakcinavimą nuo koronaviruso: policija „nustumta į paraštes“

Generalinis policijos komisaras Renatas Požėla sako, kad šalyje vykdant vakcinavimo nuo COVID-19 procesą policija ir kitos teisėsaugos įstaigos yra „nustumta į paraštes“.

Anot policijos vadovo, pareigūnai yra pasiruošę vykdyti valstybės pavestas funkcijas koronaviruso pandemijos akivaizdoje, bet pasigenda dėmesio jų saugumui ir prašo spartinti jų vakcinaciją.

„Dar kartą noriu pasidalinti tokiu vidiniu bendruomenės skausmu, galbūt, nesupratimu dėl tos pačios mūsų vakcinacijos, kodėl vis tiktai Lietuvos policija, galbūt kaip ir kitos teisėsaugos įstaigos, yra nustumta į paraštes ir šioje vietoje sunku bendruomenei kažką pasakyti“, – policijos 2020-ųjų veiklai pristatyti skirtame renginyje kalbėjo R. Požėla.

Jis sako matantis vidaus reikalų ministrės, profesinių sąjungų pastangas nustatyti aukštesnį prioritetą pareigūnams vakcinacijos plane, to, pasak jo, siekia ir patys policijos vadovai, tačiau rezultatų nėra.

Kodėl vis tiktai Lietuvos policija, galbūt kaip ir kitos teisėsaugos įstaigos, yra nustumta į paraštes ir šioje vietoje sunku bendruomenei kažką pasakyti.

„Tačiau, deja, rezultatų šiandien neturime. Gal vienintelis toks saulės spindulys, prasimušęs pro debesis, yra tam tikrų savivaldybių iniciatyvos, kurios tikrai randa galimybes mūsų darbuotojus vakcinuoti, už ką mes esame labai labai dėkingi“, – sakė R. Požėla.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad Vidaus reikalų ministerija „kėlė tą klausimą, kad pareigūnai būtų aukštesni eilėje“.

„Bėda tai, kad gauname atitinkamą kiekį vakcinų. Tuo metu mes matėme užpildytas ligonines, lūžtančią sveikatos apsaugos sistemą, kai viskas pradėjo kilti. Suprantant tą situaciją, buvo priimtas sprendimas, kad pirmiausia skiepijami mūsų medikai, kurie kovoja su šia liga, kitas sprendimas buvo, kad toliau eilėje – žmonės, kurie turi sveikatos problemų, vyresnio amžiaus žmonės“, – teigė ministrė.

„Tose diskusijose labai sunku atremti, kai tau iškelia argumentą, sako: pažiūrėkite, kas reanimacijoje šiandien dažniausiai guli, tai yra žmonės, kurie yra vyresnio, senyvo amžiaus, jie susirgę turi didžiausią riziką“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

A. Bilotaitė pabrėžė, kad savivaldybėms leidus lanksčiau vykdyti vakcinavimą, ministerija prieš kelias dienas Lietuvos savivaldybių asociacijai pateikė 15 tūkstančių pareigūnų sąrašą, kad savivaldybės „pagal situaciją, jei lieka vakcinų“,  kviestų paskiepyti pareigūnus.

„Tai yra be galo svarbu, žmonės yra priešakinėse linijose, yra daug kontaktų, yra daug rizikos. Antras dalykas – nuolat keliu klausimą Vyriausybėje (...). Sveikatos apsaugos ministerijos buvo paprašyta pasižiūrėti dar kartą. Tikiuosi, kad atsiradus didesniam vakcinų kiekiui, pareigūnų vakcinavimas taip pat būtų spartesnis“, – sakė ji.

Pagal naujausią sveikatos apsaugos ministro patvirtintą vakcinavimo prioritetų eilę, policijos pareigūnai skiepijami su kitais gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas atliekančiais žmonėmis. Tai šiuo metu yra paskutinė prioritetinė kategorija prieš pereinant prie masinio gyventojų vakcinavimo.

Išplėtus prioritetinio skiepijimo eilę, paskiepijus visus vyresnius nei 65-erių gyventojus prieš pareigūnus bus skiepijami švietimo darbuotojai, diplomatai, įvairiomis ligomis sergantys pacientai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Net vyriausybei nerūpi policija

Paguoda

Paguoda portretas
Labai nepergyvenkite- nusikaltėlius kalėjimuose jau skiepija, jeigu ką... Jie valdžiai, matyt, svarbesni.

tai

tai portretas
labai gerai,kad nustumta, dar galetu buti ir istrinta-neliktu baudu,o daugiau kaip ir nieks nepasikeistu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių