R. Karoblis: „Vilkai“ leis mums priartėti prie NATO standartų

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad į Lietuvą atkeliaujantys šarvuočiai „Boxer“, lietuviškai pavadinti „Vilkais“, yra pats brangiausias pirkinys Lietuvos istorijoje, kurio išlaikymas taip pat bus brangus, tačiau pasaulis yra toks, kad mes turime turėti šį pajėgumą.

Šarvuočiai leis labai sustiprinti mūsų gynybą ir priartėti prie NATO standartų. Šių pėstininkų kovos mašinų Lietuva pagal sutartį turėtų įsigyti 88. Prieš metus buvo gautos pirmosios dvi, skirtos vairuotojų rengimui. Šiuo metu jų turime jau daugiau.

„Šiuo metu turime dar du prototipus, skirtus testavimui. Šių mašinų modifikacijos kuriamos specialiai Lietuvai, kad būtų užtikrinama papildoma ugnies galia. Transmisiją gamina daugiausia Olandija ir Vokietija, bokštelį - Izraelis, o patranką - amerikiečiai. Šiuo metu turimos dvi mašinos dalyvaus parade ir grįš į Vokietiją, kur bus baigti darbai. Šarvuočiai turėtų būti pradėti gabenti į Lietuvą kitų metų kovą. Juos pirmiausia gaus du batalionai: Algirdo batalionas Rukloje ir Birutės batalionas Alytuje, kurie bus gerokai pastiprinti ir tai leis mums bent šiuos du batalionus sustiprinti tiek, kad jie atitiktų NATO standartus“, - „Žinių radijo“ laidoje sakė R. Karoblis.

Šių mašinų modifikacijos kuriamos specialiai Lietuvai, kad būtų užtikrinama papildoma ugnies galia.

„Pirmųjų „Vilkų“ vertinimai - labai geri. Ką iki šiol turėjo Lietuva - tai tiek moraliai, tiek techniškai senstelėjusi technika. Čia yra visiškai kitokia, absoliučiai nauja, viena moderniausių technikų, kuri pakelia mūsų karinį lygį į visiškai kitą vietą. Kariuomenė tokių dalykų niekada nėra turėjusi, o tie, kas bandė (technikai, mechanikai) yra patenkinti. Tai pats brangiausias pirkinys Lietuvos istorijoje, kurio išlaikymas taip pat bus brangus, tačiau pasaulis yra toks, kad mes turime turėti šį pajėgumą kartu su kitais pajėgumais: savaeigiu gynybos projektu, taip pat oro gynybos projektu. Šie projektai turėtų labai sustiprinti mūsų gynybą“, - teigė ministras.

„Vardas „Vilkai“ suteiktas bandant tęsti prieškarines tradicijas Lietuvoje, kai technika, įskaitant ir šarvuočius, buvo vadinama lietuviškais vardais. Tai taip pat atspindi mūsų kariuomenės tradicijas - „Geležinis vilkas“ yra pagrindinė mūsų mechanizuota brigada, „Geležinis vilkas“ yra simbolis tiek kariuomenės, tiek Krašto apsaugos ministerijos, tiek visos sistemos. Kalbant apie kitas tradicijas, šarvuota technika buvo vadinama ir moterų vardais. Haubicos, savaeigės artilerijos vienetai jau dabar turi moteriškus vardus kaip Saulė, Rasa, tad tos lietuviškos tradicijos bus tęsiamos ir toliau“, - kalbėjo R. Karoblis, paklaustas, kodėl karinė technika gavo lietuvišką vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Katinas

Katinas  portretas
Prisimisk i kelnes vadinasi

Gampas

Gampas portretas
Pasmirdę vatos viduriuoja ir rašinėja trydas, niekaip jiems nesiseka sudaryt vaizdo, kad žmonės galvoja jog Šudusija ir kremlinis satanizmas yra ne psichiatrinė ligoninė :) . Mūngolų klajoklių genai nepridėjo protelio :)

Dzukas

Dzukas portretas
Idomu -tai prie kokiu standartu mes sitiek metu artejome???,juk juknevicines vandens patrankos jau buvo atvede i nata..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių