R. Karbauskis apie A. Norkienės nepaskyrimą vicepirmininke: spjūvis į rinkėjų valią

Didžiausiosios opozicinės „valstiečių“ Seimo frakcijos kandidatės Aušrinės Norkienės nepaskyrimas parlamento vicepirmininke yra spjūvis į rinkėjų valią, teigia šios frakcijos seniūnas.

„Čia spjūvis ne į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, o į rinkėjų valią“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Ramūnas Karbauskis, komentuodamas slapto balsavimo rezultatus.

Už A. Norkienę per slaptą balsavimo buvo 57 Seimo nariai, prieš – 47, susilaikė 29, vienas biuletenis rastas negaliojantis.

Paskelbus apie neišrinktą vicepirmininką, Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen paskelbė pusvalandžio pertrauką konsultacijoms su frakcijomis.

„Daroma viskas, kad mes neturėtume pavaduotojo, ir tai yra pirmas kartas Lietuvos seimų istorijoje, kada tokia didelė frakcija neturi savo pavaduotojo“, – sakė R. Karbauskis.

Aušrinė Norkienė (P. Peleckio/Fotobanko nuotr.)

„Toks yra daugumos sprendimas, tokia yra politinė kultūra, jie ją vadina nauja, ir iš tiesų nauja, dar taip nebuvo. 2016 metais mes balsavome už konservatorių kandidatę“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis tvirtino, kad antradienio rytą „valstiečiai“ Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen teiravosi, ar pateikus kitą kandidatūrą vietoj A. Norkienės, būtų garantija, jog ją palaikytų parlamento dauguma.

„Atsakymo nebuvo jokio. Vadinasi, tai yra sprendimas, kad jokiu būdu negalėtų būti „valstiečių“ atstovo Seimo pirmininku pavaduotoju“, – sakė R. Karbauskis.

Daroma viskas, kad mes neturėtume pavaduotojo, ir tai yra pirmas kartas Lietuvos seimų istorijoje.

Jis teigė, kad kito kandidato į Seimo vicepirmininkus „valstiečiai“ neteiks.

„Manau, kad spektaklio su kitais kandidatais mes nežaisime“, – teigė jis.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas gali turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus. Tačiau koalicijos partneriai yra sutarę, kad jų bus šeši.

Kandidatus į vicepirmininkus, pasitaręs su frakcijomis, Seimo pirmininkas siūlo taip, kad jo pavaduotojais būtų ne mažiau kaip du Seimo opozicijos atstovai.

Penktadienį, per pirmąjį naujojo parlamento posėdį, vicepirmininku jau patvirtintas opozijos narys „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Savo kandidatą į Seimo vicepirmininkus siūlė ir opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, tačiau jų kandidatas Julius Sabatauskas liko nepateiktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
Labai isiminė to Mazuroniuko kalba ar mažai su savo tevuku prisivogei kad drysti šmeišti kitus brudašiai tokie kaip tu Sabatauskas Šimonė Masiulei Sysai Gentvila IKI VĖMIMO TAUTOS NEKENČIAMI Mazuroni čirški kai žvirblis šude šildidamasis ar nesupranti kad esi niekas iš vagiu nykstančios sssr partijos

JONAS

JONAS portretas
Gerbemas Karbauski jus manot kad tauta jais tiki ne tauta stebi ir pergyvena kad tik tie vagys labiau neišgrobstitu kas buvo per tuos jusu 4 metus išsaugota lietuvai žmonėm pergyvenom tuos 30metu musu naikinimo iškesim dar 4metus Rekia kad tauta atsibustu ir nušluotu nuo žemės tuos išgamas aferistus

onute

onute portretas
Gerbemas Karbauski juk dar be balsavimo ta kgbisto atžala pasakė kad nieks už Norkiene nebalsuosjin jau žinojo ka liepė ju KGB prezidente grybė juk nei jin nei Šimonė nei Nausėda seimui nevadovauja seima iš šalies valdo Grybė ir Storošas kada jus gerbemas Karbauski suprasit su kokiais aferistai vagimis turit reikalus tai baikit už juos balsuoti mes jusu rinkėjai laukiam kad baigtumėt kilnoti rankas už tuos kurie labai nusikalte prieš tauta apvoge mus išvare iš tėvynės kiek žmoniu per juos žuvo neteko namu buvo apiplėšti
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių