Per pusantro mėnesio – 128 tyrimai dėl nelegalaus šunų veisimo ir netinkamo elgesio

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nuo rugsėjo pradžios atliko 128 tyrimus dėl daugiau kaip 400 šunų galimo nelegalaus veisimo, žiauraus elgesio su gyvūnais bei netinkamų laikymo sąlygų.

Devyniolika atvejų inicijuoti tyrimai dėl galimos nelegalios veisėjų veiklos ir žiauraus elgesio su gyvūnais, pranešė tarnyba.

Iki šios savaitės pradžios didžiąją dalį tyrimų – 120 – VMVT jau baigė. Gyvūnų laikytojams skirtos baudos, siekiančios iki 625 eurų, priklausomai nuo konkrečios situacijos aplinkybių, padaryto pažeidimo.

„Daugeliu atveju netinkamomis sąlygomis laikytus gyvūnus jų savininkai gyvūnų globos organizacijoms perdavė savanoriškai“, – teigiama pranešime.

Šiuo metu VMVT tęsia septynis didelės apimties tyrimus. Tarnybos specialistai tvirtina nustatę itin daug ir šiurkščių gyvūnų laikymo sąlygų pažeidimų.

Be to, VMVT duomenimis, ikiteisminio tyrimo institucijos toliau vykdo keturis ikiteisminius tyrimus dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais augintiniais, kai gyvūnai dėl laikytojų kaltės buvo suluošinti ar nugaišo. Kol šie tyrimai nėra baigti, gyvūnų konfiskavimo procedūros negali būti užbaigtos.

Kol įsiteisės priimti sprendimai, laikinoje savivaldybių globoje, užtikrinant tinkamą priežiūrą ir saugią aplinką, šiuo metu laikomi 222 gyvūnai.

VMVT teigia, kad pastarosiomis savaitėmis sumažėjo pranešimų apie gyvūnų gerovės pažeidimus bei galimai nelegalią veisimo veiklą.

Visuomenėje kilus rezonansui dėl nelegaliose veisyklose rastų negyvų, suluošintų, kankinamų gyvūnų, Seimas pradėjo svarstyti siūlymus griežtinti bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais veisiant juos komerciniais tikslais ir net taikyti kriminalinės žvalgybos metodus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių