Prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui toliau vadovaus R. Petrauskas

  • Teksto dydis:

Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui toliau vadovaus Raimondas Petrauskas.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, jį pirmadienį į šias pareigas antrajai kadencijai paskyrė prokuratūros vadovė Nida Grunskienė.

Pasak generalinės prokurorės, R. Petrauskas, pastaruosius penkerius metus vadovavęs skyriui, sukaupė „didžiulį įdirbį įgyvendinant Pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatas“, o Europos Komisijos atstovai įvardijo Lietuvą kaip sektiną pavyzdį kitoms šalims narėms įgyvendinant įstatymą.

„Toks tarptautinis pripažinimas mums yra labai brangus. Jis turi ne tik didelę prokuroro darbo patirtį, bet ir žino skyriaus mikroklimatą, padalinio atliekamus darbus, yra pelnęs didžiulę kolektyvo pagarbą, yra iniciatyvus. R. Petrauskas turi viziją prokuratūros veiklos tobulinime ir pradėtų darbų tęstinume, išmano komunikacijos ypatumus“, – teigė N. Grunskienė.

R. Petrauskas prokuratūros sistemoje dirba beveik 32 metus, daugiau nei dešimtmetį – Generalinėje prokuratūroje, kur vadovavo Valstybinio kaltinimo skyriui, užėmė kitas pareigas.

2010-aisiais jis pusmetį laikinai buvo generaliniu prokuroru, o nuo 2017-ųjų vadovauja Vidaus tyrimų skyriui. Paskyrui prokurorą antrajai kadencijai, jis šias pareigas eis iki 2025-ųjų lapkričio 16 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių