Prokuratūra teigia tyrimą dėl A. Paleckio asociacijos vykdanti intensyviai, atmeta kritiką

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra teigia tyrimą dėl už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio įsteigtos asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ atliekanti intensyviai ir atmeta kritiką dėl per lėtos veiklos.

Tyrimas vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už padėjimą kitai valstybei veikti prieš Lietuvą.

„Šis ikiteisminis tyrimas tebevyksta, tyrimo veiksmai atliekami intensyviai, o aktuali informacija apie tyrimo eigą yra teikiama tik tiems tyrime bendradarbiaujančių institucijų pareigūnams ir kitiems asmenims, kuriems tokia informacija žinotina dėl jų einamų pareigų ir atliekamų funkcijų“, – nurodoma pranešime.

Generalinė prokuratūra teigia taip reaguojanti į „viešai skelbiamus vertinamojo pobūdžio teiginius“ apie šiuo metu teisėsaugos bei už valstybės saugumą atsakingų institucijų atliekamą ikiteisminį tyrimą ir „tokiais teiginiais kuriamą nepagrįstą bei visuomenę klaidinančią nuomonę“ apie institucijų veiklą.

A. Paleckio bendražygiams paskelbus apie planus dalyvauti Rusijos užgrobtų Ukrainos teritorijų pseudoreferendumuose, dalyje visuomenės kilo pasipiktinimas, kad šiems asmenims netaikomos jokios sankcijos, o teisėsaugos institucijos yra neveiksnios.

„Viešai jokia detalesnė informacija, nei yra pateikta iki dabar, apie jokius tyrimo veiksmus ar priimtus sprendimus šiuo metu negali būti teikiama siekiant užtikrinti šio ikiteisminio tyrimo sėkmę“, – nurodė prokuratūra.

Anot jos, Europos Žmogaus Teisių Teismas yra konstatavęs, kad išankstiniai vieši pareigūnų, politikų bei kitų viešų asmenų vertinimai ar komentarai apie galbūt padarytas nusikalstamas veikas ir su jomis siejamus asmenis gali pažeisti nekaltumo prezumpcijos principus šių asmenų atžvilgiu ir todėl neturėtų būti teikiami.

„Griežto konfidencialumo būtinybė atliekant tokio pobūdžio ikiteisminius tyrimus yra natūrali, pagrįsta ir nuolat taikoma“, – rašoma pranešime.

Tyrimą dėl padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvą Generalinė prokuratūra pradėjo rugpjūtį.

Ji tikina, kad visuomenei informacija apie esminius šio tyrimo sprendimus ir rezultatus bus pateikta nedelsiant, kai tai nebegalės pakenkti tyrimo sėkmei.

Portalas diena.lt ketvirtadienį rašė, kad „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ pirmininkė Erika Švenčionienė ne tik su bendraminčiais išvyko į Donbasą stebėti Rusijos surengtų pseudoferendumų, bet ir viešame nuotoliniame rusų surengtame renginyje dėkojo Rusijai už karą



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MŪSŲ TEISĖTVARKA-----KABINETE PAS IŠRINKTĄJĮ MASIULĮ RADO DĖŽUTĖJE DIDELĮ PINIGŲ KIEKĮ........Mirk iš juoko----skolinti pinigai...Bent būtų pasakęs jog atnešė SKOLĄ.....A PALECKIS SU ASOCIACIJOS NARIAIS ŠAUNUOLIAI....,TEGU IŠTIRIA BRAŽUOLĖS SUSPROGDINIMĄ,TEGUL PATEIKIA TEISINGĄ ISTORIJĄ APIE MEDININKUS,TEGUL PAPASAKUOJA ,KUR IR KODĖL DINGO NETIKĖTAI ŠIMĖNAS TUO LAIKU TURĖJĘS ŠIOKĮ TOKĮ POSTĄ

Jonas

Jonas portretas
Kol Lietuvoj nebus prisiekusiųjų teismų kaip JAV, korumpuoti teisėjai, prokurorai, toliau griaus valstybę iš pamatų, ir žlugdys žmonių likimus. Mūsų teismai, manau ( mano nuomonė), tai korupcinė pelkė. Ten jokio teisingumo nėra. Gaila žmoniš kuriuos už nieką nuteisia, už pasakytą nuomonę. Taip visokie sociopatai, cinikai, ten sėdėdami žlugdo žmonių likimus. Tai mano nuomonė.

Ekspertas

Ekspertas portretas
Mano nuomone Prokuratūra veikia antivakstybiškai, prieš Lietuvą, griaudamą ją iš pamatų. Už pasakytą teisybę apie vagystes nuteusia žmogų kaip šmeižiką, kas veikia antivalstybiškai- trypčioja, slepia visuomenėj info, ir tt. Korupcija aukščiausio lygio mūsų teisinėj sistemoj manau. To pasekmė aibė bylų apverstų aukštyn kojom, tuntai nuteista nekaltų žmonių. Tokia veikla griauna valstybės pamatus. Visuomenė visiškai nepasitiki teismais. Keista kad iki šiol vadžia nieko nedaro, kažką pakeisti..Pakartosiu AGRESORIAMS (kad neiškeltų bylos dėl šmeižto, už šitą pasisakymą) Apskritai- ką mačiau, Prokuratūra laikau agresine įmone. Dėl to, kad net ir žinodami kad žmogus nekaltas jie siekia nuteisti dėl pliuso sau kažkokio.Čia mano nuomonė
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių