Prokuratūra: pasipiktinimą sukėlę skiepijimo nuo COVID-19 atvejai bus patikrinti ir įvertinti

Gavus trijų Seimo narių pasirašytą pareiškimą, kuriame prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų skiepijant tam tikrus asmenis vakcina nuo viruso COVID-19, prokuratūra informuoja, kad išnagrinėti jį ir patikrinti jame nurodytus skiepijimo atvejus bus pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybai. Išnagrinėjus pareiškimą bus priimtas ir atitinkamas proceso sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Reaguojant į visuomenės viešai išsakomą nepasitenkinimą minimais atvejais, taip pat nedelsiant bus kreiptasi į Sveikatos apsaugos ministeriją prašant atlikti sisteminę nustatytų ar įtartinų atvejų patikrą drausminės ar tarnybinės atsakomybės taikymo aspektu bei šių patikrinimų medžiagą pateikti prokuratūrai.

Kaip jau skelbta, pasirodant ne vienam atvejui, kai atskirose gydymo įstaigose yra vakcinuojami asmenys, kuriems COVID-19 vakcina nepriklauso, į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Seimo nariai Andrius Vyšniauskas, Jurgita Sejonienė ir Paulė Kuzmickienė, prašydami ginti viešąjį interesą ir pradėti ikiteisminius tyrimus.

„Bent keturiose įstaigose yra viešai fiksuoti atvejai, kai vakcina nuo COVID-19 buvo paskiepyti asmenys, kurie tam neturėjo teisės. Tokį įstaigų vadovų ar kitų už skiepijimo procesą konkrečiose įstaigose atsakingų asmenų elgesį laikome itin žalingu ir viešąjį interesą pažeidžiančiu veiksmu. Tokie atvejai nebus toleruojami“, – teigia kreipimąsi pasirašę Seimo nariai.

Seimo nariai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą minėdami viešai nuskambėjusius atvejus bendrovėje „Ambulansa“ Šilalėje, Vilniaus universitetinės ligoninės Žalgirio klinikoje, Panevėžio Respublikinėje ligoninėje ir Šilutės ligoninėje.

Prokuratūra taip pat primena, kad nuo 2019 metų sausio 1 dienos Lietuvoje veikia Pranešėjų apsaugos įstatymas, kuris numato galimybę asmeniui saugiu būdu pranešti apie jam žinomus teisės aktų pažeidimus.

Pranešėjų apsaugos įstatymas numato, kad tokiu pažeidimu gali būti įstaigoje galimai rengiama, daroma ar padaryta nusikalstama veika, administracinis nusižengimas, tarnybinis nusižengimas ar darbo pareigų pažeidimas, taip pat šiurkštus privalomų profesinės etikos normų pažeidimas ar kitas grėsmę viešajam interesui keliantis arba jį pažeidžiantis teisės pažeidimas, apie kuriuos pranešėjas sužinojo dėl turimų ar anksčiau turėtų jo darbo, tarnybos, paslaugų teikimo ar kitų sutartinių santykių su šia įstaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Yra sudaromas toks įvaizdis, lyg visi veržiasi skiepytis.. Na, pasiskiepijo ir valio, likusieji būsim drąsesni, matydami, jog nėra pašalinių reiškinių po skiepo. Taigi pirmyn!

LKL

LKL portretas
Na kažkas tai žmoniško,bent parašyta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių