Priims mažiau gyventojų, norinčių gauti naują pasą – trūksta blankų

  • Teksto dydis:

Migracijos departamentas nuo pirmadienio priims mažiau gyventojų, norinčių gauti naują pasą, – klientų srautas ribojamas dėl blankų trūkumo.

Per dieną planuojama priimti iki 1600 žmonių. Pastaruoju metu per vieną darbo dieną gaunama prašymų ir išrašoma apie 2,2 tūkst. pasų.

Šis ribojimas truks iki rugpjūčio 22 dienos, pranešė Asmens dokumentų išrašymo centras (ADIC).

Taip pat nuo pirmadienio visoje Lietuvoje pageidaujantys gauti pasą nebus aptarnaujami gyva eile, reikės išankstinės registracijos. Gyva eilė liks tik Vilniaus miesto skyriuje pasą išduodant ypatingos skubos tvarka, tai yra tą pačią dieną.

Pranešime nurodoma, kad tokių priemonių imtasi siekiant išvengti pasų išdavimo stabdymo, nes dėl sutrikusių tiekimo grandinių pasaulyje pasų duomenų lapų tiekėjai negali pristatyti papildomai užsakytų pasų blankų pageidaujamais terminais.

Su duomenų lapų tiekimo iššūkiais pastaruoju metu susiduria ne viena Europos valstybė – tai tendencija, kuri stebima ir mūsų šalyje.

„Visi asmenys, kurie iš anksto rezervavo savo vizitus tiek liepos, tiek rugpjūčio mėnesiais, bus aptarnauti, o laikini klientų srauto ribojimai bus atkurti nedelsiant, kai tik pasų blankų rezervas vėl bus pakankamas“, – sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Asmens tapatybės kortelės ir toliau bus išduodamos įprasta tvarka: vyks tiek aptarnavimas gyva eile bet kuriame Migracijos departamento teritoriniame padalinyje, tiek iš anksto rezervavus apsilankymo laiką ir vietą.

Asmens duomenų išrašymo centras nurodo, kad pastaraisiais mėnesiais Lietuvoje asmens dokumentų išrašymo ir išdavimo srautas yra rekordiškai padidėjęs: gegužę užsakyti 51 tūkst. 967 pasai, atitinkamai pernai –  23 tūkst. 227.

Bendrai per šių metų šešis mėnesius jau išrašyta tiek pat pasų, kiek per visus 2021 metus.

„Su duomenų lapų tiekimo iššūkiais pastaruoju metu susiduria ne viena Europos valstybė – tai tendencija, kuri stebima ir mūsų šalyje. Esame priklausomi nuo paslaugos teikėjo, kuris gamina sertifikuotus blankus pasams“, – sakė ADIC direktorius Nerijus Rudaitis.

Skelbiama, kad nuo rugpjūčio 22 dienos Migracijos departamentas prailgins aptarnavimo laiką darbo dienomis ir dirbs savaitgaliais, kad gyventojai po paslaugų teikimo apribojimų galėtų greičiau pasikeisti asmens tapatybės dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių