Prieš Kalėdos stokojantiems – maisto produktai ir higienos prekės

Į savivaldybes pradedama vežti šeštoji, paskutinė šiais metais parama sunkiau besiverčiantiems šalies gyventojams. Prieš didžiąsias metų šventes nepasiturintieji sulauks gausaus vienuolikos maisto produktų ir penkių higienos prekių krepšelio.

„Mažas pajamas gaunančius gyventojus šio dalijimo metu pasieks rapsų aliejus, vištienos konservai, grikių kruopos, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, konservuota raugintų agurkų sriuba, konservuotos keptos pupelės pomidorų padaže, miltų mišinys keksui, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, aukštoje temperatūroje apdorotas pienas, razinų ir riešutų mišinys, saldintas sutirštintas pienas. Viliamės, kad belaukiant švenčių toks maisto produktų krepšelis palengvins šių žmonių gyvenimo sąlygas“, – sako Europos socialinio fondo agentūros direktoriaus pavaduotojas Aurimas Morkūnas.

Nepasiturintieji kartu su maisto produktais atsiims ir higienos prekes: dantų pastą, dantų šepetėlį, skalbimo skystį, muilą ir šampūną.

Šalyje paskelbus karantiną ir siekiant apsaugoti tiek paramos gavėjus, tiek paramą dalijančių nevyriausybinių organizacijų ir savivaldybių darbuotojus, maisto produktai ir higienos prekės bus iš anksto supakuotos ir paruoštos išsinešti, todėl asmeninių krepšelių atsinešti nereikės. Gyventojams atsiėmus paramą, už juos gavėjų sąraše pasirašys paramą dalijantys darbuotojai.

Į visas savivaldybes tiekėjai maisto produktus ir higienos prekes pristatys iki lapkričio 25 dienos. Paramos kiekis labai didelis, reikia užtikrinti tinkamas sandėliavimo sąlygas, taip pat maksimaliai apsaugoti savivaldybių ir seniūnijų darbuotojus, savanorius bei pačius paramos gavėjus nuo viruso, todėl savivaldybės paramos pristatymą į daugiau nei 600 dalijimo punktų organizuos pagal savo nustatytą grafiką. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją.

Parama lapkričio–gruodžio mėnesiais bus išdalinta daugiau nei 178 tūkstančiams nepasiturinčiųjų.

Maisto produktus ir higienos prekes gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio per mėnesį (187,50 Eur). Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 187,50 Eur per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai.

Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti 2019-2020 m. yra skirta 24 mln. Eur Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bambalynis

Bambalynis portretas
Tusonkes daugiau idekite, o ne myltu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių