Prezidentūra nesutinka su siūlymais prastai besimokančiuosius siųsti į profesines mokyklas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai svarstant, kad prastai besimokantys moksleiviai po dešimtos klasės galėtų mokytis tik profesinėje mokykloje, prezidentūra tokį siūlymą kritikuoja.

Prezidento patarėjo Pauliaus Baltoko teigimu, tokiai pertvarkai nėra tinkamai pasiruošta, o vaikai neturėtų būti rūšiuojami.

„Galime vadinti tai kaip norime: rekomendacijomis ar kitaip. Vaikų rūšiavimui prezidentas nepritaria. Ir tai griežta pozicija. Mokyklos su sutartimis su profesinėmis mokyklomis tai gali  padaryti be priverstinio vaikų rūšiavimo“, – LRT radijui teigė P. Baltokas.

Tuo tarpu viceministras Ramūnas Skaudžius sako, kad siūlymas dar ne galutinis projektas ir atsižvelgus į pastabas, gali būti keičiamas.

„Svarstome eiti į kompromisą“, – pranešė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Palyginkite kiek mokinių "zulina" mokyklinį suolą iki 12 tos klasės, po to dirba nekvalifikuotą darbą, vietoj to, kad įgytų profesija kartu su viduriniu išsilavinimu. Toliau, jeigu imtume pavyzdį iš užsienio, tai ten iškart po vidurinės mokyklos nelabai nori priimti į universitetines studijas, kol nebaigė kolegijos arba nepadirbejo 1 metų. Taip daroma todėl, kad po vidurinės ne visi supranta savo norus ir galimybes siekti universitetinio išsilavinimo ( na tiesiog neturi žmogus noro arba psichinių sugebėjimų). Tik vėliau atsiranda gyvenimo įgūdžiai

Simona

Simona portretas
Reikia pirma suprasti blogai besimokančio vaiko būklę. Bei pedagogų kvalifikacija tikrai kelia nerimą. Jokios refleksijos arba. Ja taiko vienetai pedagogų. Taip pat labai nevertinama Disleksija,diskulkija, diskgrafija. Man yra pikta, kaip mamai, kad mokytojas paduoda vaikui knyga ir pasako puslapį iš kurio skaityti temą. Kaip ura man pasakiusi viena puiki pedagogė, D&D mokyklos vadovė taip galėtų būti mokytoju ir šaltkalvis ir tam visai nereikia pedagoginių žinių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių