D. Grybauskaitė ragino garbės konsulus padėti Lietuvos verslui užsienyje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, penktadienį susitikusi su Lietuvos garbės konsulais, paragino juos aktyviai padėti Lietuvos verslui užsienyje.

„Prezidentė pakvietė garbės konsulus aktyviai prisidėti atveriant naujas galimybes ir rinkas Lietuvos verslui, pritraukiant investicijas, skatinant bendravimą tarp žmonių“, - sakoma penktadienį išplatintame prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad garbės konsulų indėlis skatinant Lietuvos verslo bendradarbiavimą su kitų šalių verslininkais yra labai reikšmingas valstybės ekonomikai.

Prezidentė su Lietuvos garbės konsulais susitiko šiems Vilniuje susirinkus į šeštąjį suvažiavimą.

Šalies vadovės teigimu, garbės konsulai yra Lietuvos ryšys su kitų valstybių piliečiais ir jose gyvenančių lietuvių bendruomenėmis.

„Garbės konsulams tenka labai svarbus vaidmuo garsinant Lietuvos vardą pasaulyje, ginant jos interesus, skatinant mūsų šalies ekonominius, verslo ir kultūrinius ryšius su užsienio valstybėmis, skleidžiant objektyvią informaciją apie Lietuvą kitų šalių žmonėms. Tai ypač aktualu dabar, kai regiono saugumui kyla grėsmės ir vyksta informacinis karas", – sakė prezidentė.

Į ketvirtadienį prasidėjusį tradicinį Lietuvos garbės konsulų susitikimą atvyko 123 garbės konsulai iš 62 valstybių. Tokie susitikimai rengiami kas treji metai nuo 2001-ųjų.

Šiuo metu Lietuva yra paskyrusi daugiau kaip 190 garbės konsulų 84 pasaulio valstybėse.

Garbės konsulais užsienyje gali būti skiriami įvairių profesijų žmonės: verslininkai, politikai, menininkai, visuomenės ir kultūros veikėjai. Garbės konsulais gali būti skiriami ir ne Lietuvos piliečiai. Jie nėra Lietuvos valstybės tarnautojai ir negauna atlyginimo iš valstybės biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių