Prezidentė ir užsienio reikalų ministras atidarė Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį oficialiai atidarė antrąjį Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą Prienų rajone, kur lietuvių jaunimas dalinsis patirtimi verslo, mokslo, kultūros ir inovacijų srityse.

„Mums visiems didelė garbė ir iššūkis kalbėti su jumis, diskutuoti su jumis ir dalintis savo bei jūsų patirtimi. Pasakyti, ką galvojame mes, bet svarbiausia išgirsti jus“, - kreipdamasi į susitikimo dalyvius sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji kalbėjo, jog svarbu atsižvelgti į vis didesnius Lietuvai kylančius iššūkius, kurie nėra vien ekonominiai. 

„Iššūkių daugėja ir jie ne tik ekonominiai. Ekonominius lyg ir apsitvarkėme, bet matome kitus iššūkius - egzistencinius, kartinius, informacinius ir kitus, kurie yra dar pavojingesni, nes jie nėra tokie atviri“, - teigė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, situacija Ukrainoje ir Rusijos karinis aktyvumas Karaliaučiaus krašte parodo, kad visi iššūkiai yra realūs, todėl Lietuvos laisvės gynimas yra labai svarbi Lietuvos jaunimo užduotis ir pareiga.

„Jūsų, kaip ir mūsų, yra ta pati - Lietuva turi išlikti laisva, nepriklausoma ir savarankiška“, - sakė šalies vadovė.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sveikindamas susirinkusius dalyvius sakė, jog pasaulio lietuvių jaunimo susirinkimas yra susijęs su Dariau ir Girėno istoriniu skrydžiu per Atlantą.
„Kai jie skrido, jie būtent kreipėsi į jaunimą ir jie sakė, jog mes skrisime į Lietuvą. Šis šūkis puikiai tiktų šiam jūsų susitikimui“, - sakė L.Linkevičius.

Ketvirtadienį prasidėjusiame renginyje pranešimus skaito ir diskusijose dalyvauja daugiau kaip 150 žinomų verslo, kultūros, politikos ir mokslo atstovų. Suvažiavime pristatomi įvairių sričių   jaunimo  projektai, vyksta karjeros mugė, kūrybinės dirbtuvės, vakarais numatomi populiarių muzikos grupių koncertai, filmai, spektakliai.

Penktadienį pranešimus skaitys ir diskusijoje dalyvaus užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, teatro režisierius Oskaras Koršunovas, žinomi verslininkai, kultūros ir visuomenės veikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gafas

gafas portretas
Tiek D.Grybauskaitei ,tiek L. Linkeviciui reikia mesti svori,labai jau ne kaip atrodo.Atleiskite...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių