Prezidentas nepritaria įmokų į pensijų fondus mažinimui

Prezidentas Valdas Adamkus nepritaria siūlymams "Sodros" deficito problemą  problemą spręsti mažinant įmokas į pensijų fondus.

Šalies vadovo nuomone, tokie svarstymai yra žalingi, nes tai iš esmės pakerta Lietuvos žmonių pasitikėjimą tik prieš keletą metų pradėjusia veikti lėšų kaupimo pensijų fonduose sistema.

„Ilgalaikis pensijų kaupimas gyventojams sudaro sąlygas savo nuožiūra taupyti pinigus senatvei. Įmokų tvarkos kaitaliojimai mažina Lietuvos žmonių pasitikėjimą dar nauja, tačiau reikalinga sistema. Tokie siūlymai ne tik menkina Lietuvos institucijų patikimumą, bet ir kelia abejonių dėl juos teikiančių asmenų kompetencijos“, - prezidento spaudos tarnybos pranešime cituojamas V.Adamkus.

Prezidentas mano, kad pirmiausia reikia kritiškai įvertinti naujus įsipareigojimus, kurie buvo priimti rinkimų įkarštyje ir smarkiai padidino išlaidas socialinei apsaugai.

„Privalome vykdyti įsipareigojimus ir padėti nepragyvenantiems be socialinės paramos. Prastėjanti ekonominė šalies būklė verčia mažinti išlaidas ten, kur jos nėra būtinos, ir labiau paremti sunkiai besiverčiančias šeimas, - pabrėžia Prezidentas. – Deja, nesugebėjome pasirengti sunkmečiui, gyvendami spartaus ekonominio augimo sąlygomis. Tačiau dabar nedarykime panašių klaidų, nes jų finansinė našta teks ateities kartoms“.

Apie galimus valstybės finansų problemų sprendimo būdus Prezidentas žada kalbėtis su kandidatais į naująjį ministrų kabinetą.


Šiame straipsnyje: AdamkusSodraįmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių