Prezidentas: Lietuvos kariuomenė – nepajudinamas mūsų nepriklausomybės ramstis

  • Teksto dydis:

Minint Lietuvos kariuomenės 101-ąsias metines, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos kariuomenė – nepajudinamas mūsų nepriklausomybės ramstis.

Prezidentas Kariuomenės dienos proga pasveikino šalies, sąjungininkų ir partnerių karius. Vilniaus Katedros aikštėje įvyko iškilminga Lietuvos karinių pajėgų rikiuotė ir paradas, kuriuose taip pat dalyvavo krašto apsaugos savanorių pajėgų ir Šaulių sąjungos būriai, Lietuvoje dislokuotų NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės padaliniai iš JAV, Norvegijos, Nyderlandų, Vokietijos, Belgijos ir bendros Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados kariai.

Šalies vadovo teigimu, šiemet sveikindami prieš 101 metus atkurtą šalies kariuomenę, joje matome profesionalumo, ryžto bei pasiaukojimo pavyzdį. Šią dieną 1918 m. Lietuvos valstybės Ministro Pirmininko Augustino Valdemaro įsakymu pradėtas formuoti pirmasis pulkas.

Prezidentas pabrėžė, kad mūsų protėviai, atkūrę Lietuvos valstybę ir ją apgynę, mus moko atkaklumo ir įkvepia naujiems žygdarbiams. Jų istorija primena, kad privalome net ir taikos metu darbuotis, stiprindami savo šalies saugumą ir ruošdamiesi ateities iššūkiams.

Kelkite sau aukščiausius reikalavimus, būkite karšti savo tėvynės patriotai, kad agresorius net nenorėtų sutrikdyti taikaus mūsų gyvenimo ir taikaus žmonių darbo.

„Šiandien jūs galite pasigirti esą kur kas stipresni, negu kuokomis ir kitais primityviais ginklais ginkluoti mūsų 1863-1864-ųjų metų sukilėliai, kuriuos vakar palydėjome amžinojo poilsio. Šiandien jūs esate mobili, šiuolaikinė, geriausiais ginklais apginkluota mūsų kariuomenė, galinti nugalėti bet kokį priešą. Tačiau geriausias mūšis yra tas, kurio priešas net nenori pradėti. Kelkite sau aukščiausius reikalavimus, būkite karšti savo tėvynės patriotai, kad agresorius net nenorėtų sutrikdyti taikaus mūsų gyvenimo ir taikaus žmonių darbo“, – į karius kreipdamasis sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pasidžiaugė, kad šiandien Lietuvos kariuomenė ne tik mokosi iš kitų, geriausią patirtį ir ginkluotę turinčių užsienio šalių kariuomenių, bet ir pati tampa patikimu partneriu ir pavyzdžiu. Sveikindamas karius su Kariuomenės diena Prezidentas palinkėjo jiems kelti profesionalumą ir auginti kovinę dvasią, nes Tėvynės meilės jiems linkėti nebereikia – jis žinąs, kad ji užtrikrintai radusi vietą jų širdyse. 

Prezidentas yra Vyriausiasis Lietuvos ginkluotojų pajėgų vadas.

Sveikino birutietes

Prezidentūros Kolonų salėje Diana Nausėdienė susitiko su Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos narėmis.

„Jūs ne tik deklaruojate vertybes, bet ir jomis gyvenate“, – sakė D.Nausėdienė sveikindama birutietės, kurios buvo pakviestos iš visos Lietuvos, tarp jų garbaus amžiaus sąjungos narės iš Tarpukario Lietuvos karininkų šeimų.

Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos pirmininkė Aušra Mažonė suteikė D.Nausėdienei šios sąjungos Garbės narės vardą ir įsegė organizacijos simbolį – segę, paauksuotą rūtos šakelę, vainikuotą karūna.

Susitikimo metu buvo įteiktos G. Nausėdos padėkos labiausiai nusipelnusioms organizacijos narėms. 

Birutiečių sąjungos tikslas – jungti visas karininkų šeimų moteris, įsitraukti jas į kultūrinį ir šalpos darbą, palaikyti gražias lietuviškas tradicijas, atgaivinti tautinių drabužių dėvėjimą.

Todėl dauguma susitikimo dalyvių dėvėjo tautinius drabužius, daugelis – paveldėtus iš mamų ar močiučių.

Prezidentė: didžiuokimės Lietuvos kariuomene

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Kariuomenės dienos proga Vilniaus Katedros aikštėje vykusioje iškilmingoje Lietuvos karinių pajėgų bei sąjungininkų rikiuotėje ir parade.

Pasak prezidentės, galime didžiuotis savo kariuomene, kuri šiandien kaip niekad stipri ir moderni, pasirengusi ginti mūsų laisvę ir nepriklausomybę.

Šiemet minimos 101-osios Lietuvos kariuomenės atkūrimo metinės. Šią dieną 1918 m. Lietuvos valstybės Ministro Pirmininko Augustino Valdemaro įsakymu pradėtas formuoti pirmasis pulkas.

Prezidentė D. Grybauskaitė dešimt metų ėjo Vyriausiosios Lietuvos ginkluotųjų pajėgų vadės pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuviai! Jus-ciudai!!

Lietuviai! Jus-ciudai!! portretas
KODEL? Norgu- kariai fainai groja..rusu marsa. video - HMKG 2017 - Farvel Til En Slavisk Kvinne - 2017-04-19 Fra årets første vaktparade . Anglu, karalenes gvardeciai- tas pats - video-Марш "Прощание славянки" в Лондоне!! ? :) Kodel, norgai ir anglai- nekada negroja -Lietuvos" kariu marsu"??

>ko mes ji rinkom,?

>ko mes ji rinkom,? portretas
A'tai norėtum kad vietoje Nausėdos būtų ta arogantiška ir išprotėjus kumelė? Kuri jau tiek priarė būdama su Kubilu kad daugiau jau tikrai nereikia. Nausėda nekažikas bet iš bado ir varškė gardu. Gal dar pabus, sušils kojas ir gava pradės geriau dirbti...Nors man kol kas užtenka ir to kad netingi teikti seimui siūlymus ir atidžiai seka kas dedasi.

Teisingai-

Teisingai- portretas
“Nenori karo-ruoškis karui”. Pagarba Prezidentui.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių