Prezidentas kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl neblaivaus vairavusio teisėjo atleidimo

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Mindaugo Striauko atleidimo iš pareigų, jam savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, pranešė Prezidentūra.

Šis teisėjas praėjusią savaitę policijos buvo sustabdytas neblaivus prie automobilio vairo.

Šalies vadovas taip pat sustabdė teisėjo M. Striauko įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Pasak Prezidentūros, sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą buvo priimtas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatui pateikus duomenų, jog pradėta administracinio nusižengimo byla dėl asmens vairavimo apsvaigus alkoholiu.

Pasak prezidento, teisėjų elgesiui turi būti keliami aukščiausi etikos standartai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, dėl jų moralinių nuostatų negali kilti jokių abejonių.

Šalies vadovo teigimu, visi teisėjai turi jausti atsakomybę už savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso visuomenės pasitikėjimas teismais.

Pagal Konstituciją dėl teisėjų atleidimo prezidentui pataria Teisėjų taryba.

Vilniaus apylinkės teismo teisėjas M. Striaukas neblaivus prie vairo buvo sulaikytas praėjusį antradienį, apie 7.40 valandą, Vilniuje.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, automobilis „Škoda Superb“ buvo sustabdytas Dzūkų gatvėje, jį vairavusiam M. Striaukui nustatytas 0,61 promilės girtumas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis trečiadienį BNS sakė, kad teisėjas nepadarė jokio įvykio, tiesiog buvo sustabdytas patikrinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,neKONKRECIAI i TEMA,bet...

...,neKONKRECIAI i TEMA,bet... portretas
trumpi paMASTYMAI apie GYVENIMA...,GYVENME yra DAUG SVARBIU DALYKU,bet...SVARBIAUSIA yra tureti AUTORITETA ir...nePRIEKAISTINGA REPUTACIJA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių