Prezidentas Konstitucijos dienos proga: pagrindinį valstybės įstatymą turime puoselėti kasdien

  • Teksto dydis:

Mūsų Konstitucija įtvirtina aukščiausius tarptautinius žmogaus teisių standartus. Nei Konstitucijoje, nei kitame teisės akte nėra išsamaus ir baigtinio žmogaus teisių ir laisvių sąrašo. Tai mums – ir kasdieninis iššūkis, ir galimybė plėtoti žmogaus teisių sampratą ir turinį, kad jie atitiktų šiuolaikinės visuomenės poreikius, sakė prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Prezidentūroje surengtoje diskusijoje Lietuvos konstitucinės teisės klausimais.

Renginys skirtas Konstitucijos 29-ųjų metinių progai.

Diskusijoje „Lietuvos Respublikos Konstitucija ir žmogaus teisės“ prezidentas kartu su teisės mokslininkais ir praktikais aptarė žmogaus teisių įtvirtinimą Lietuvos teisės sistemoje ir žmogaus teisių apsaugos iššūkius. Ekspertai dalijosi idėjomis, kaip užtikrinti žmogaus teisių apsaugą pastarojo meto iššūkių kontekste.

Pasak šalies vadovo, ilgainiui tam tikros Konstitucijos teksto korekcijos – neišvengiamos, jos užtikrina ne tik teisės sistemos, bet ir visos valstybės augimą.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad Lietuvos sėkmė, užtikrinant žmogaus teises, didele dalimi priklausys nuo to, kaip įgyvendinsime pagrindinį šalies įstatymą.

Anot prezidento, žmogaus teisės negali pažeisti kito teisių, kaip ir visuomeninių vertybių, kurių pagrindu gyvuoja politinė tauta, – viešasis interesas turi būti nuolat derinamas su žmogaus interesais. Ieškant pusiausvyros, ypač didelė atsakomybė tenka politikams, teisininkams.

Prezidentas pirmadienį taip pat skaitys sveikinimo kalbą Konstitucinio Teismo rengiamoje Konstitucijos dienos minėjimo šventėje.

„Ne tik iškilmingomis progomis, bet ir kasdieniame gyvenime turime prisiminti – laisvė turi būti nuolat puoselėjama ir ginama. Aktyvi Konstitucinio Teismo veikla užtikrina, kad konstitucinė teisė būtų plėtojama ir užimtų išskirtinę vietą Lietuvos teisės sistemoje“, – sveikinime teisėjams teigia šalies vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
o Kauno meras krysa su pacuku ir kitais tarybos nariais nusipjovė į konstituciją , pagarbą kauniečiams , miesto svečiams ir juos tiesiog apvogė , kaip ir teisėja .

Taip Konstitucija supranta jos teismai ,tiesos aiškintojai.

Taip Konstitucija supranta jos teismai ,tiesos aiškintojai. portretas
Konstitucija turi du variantus ,turtuoliams ir vargstantiems .Pastarieji negali rasti tiesos Konstituciniam teisme tai ne jiems .Štai turintys pinigų ir reikiamų pažinčių tai ir teisybe jiems tinkama gali surasti .Tai faktai nuo kurių net baisu darosi kai bandai kai ką išsiaiškinti Konstituciniam teisme . Nepasiturintis yra kvailas ir be teisis ,o va turtingas visur gerbiamas nes jis turtingas ir visur teisus, jam visi įstatymai ir teisės aktai yra palankūs.......

Klpd.

Klpd. portretas
Kai valdžia kalba apie pagarbą Konstitucijai - įsižeidžiu. Todėl kad kaip jie gali taip kalbėti ir tuo pačiu metu apsoliučiai nekreipti dėmesio į šį SVARBIAUSIĄ mūsų Valstybės dokumentą? Visi tokie garbinimai, pareiškimai ir raginimai puoselėti skamba kaip ribas peržengiantis ciniškas pasityčiojimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių