Premjerė: jei koronaviruso situacija ir toliau gerės, bus atsisakoma likusių ribojimų

Jei sergamumo koronavirusu situacija šalyje ir toliau gerės, Vyriausybė atsisakys likusių pandeminių suvaržymų, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Jei tos tendencijos toliau tvirtinsis, tai tada Vyriausybė svarstys tuos paskutinius apribojimus, susijusius su koronavirusu, kurie dabar dar yra taikomi“, – žurnalistams antradienį Seime sakė ministrė pirmininkė.

Šiuo metu vis dar galioja reikalavimas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius, taip pat kitos rekomendacijos.

„Mes kol kas negalime pasakyti, kad atvejų kritimo tendencija yra labai ryški. (...) Dabar kritimas yra stabtelėjęs, gerų geriausiai, kaip galima situaciją įvertinti, ji yra stabili ir neblogėjanti“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak jos, labiausiai džiugina reanimacijų skyrių duomenys: „Matome skaičius, kurių nematėme pusmetį, gal net ilgiau.“

Statistikos departamento duomenimis, ligoninėse šiuo metu gydomi 1378 COVID-19 sergantys pacientai, 63 iš jų – reanimacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai atšils orai

Kai atšils orai portretas
prakaituotais veidais, dūstantys savo išskyrose, prakeiksite šituos valdžiagyvius.

na

na portretas
nesuprantu kiekviena diena serganciu virs 5000 mirstanciu virs 10,o cia sako kad situacija gereja,dabar dar daugiau kils nes balandzio menuo o ir neskiepytu daug privaziavo.na niekaip nesusitvarkoma su pandemija,o kaip klyke konservai kai be jokiu skiepu prie valstieciu buvo pora dienu 3000.dabar jau lmes nebesvarbus tai ir mirstam patyliukais.apie skiepus dabar jau isvis nebekalbama kur ir kaip skiepytis nieks nezino.o pas seimos gydytoja laukti 2 savaites o pas specialista menesiais.cia klp kituose gal dar daugiau.

Ačių partijai, Tėvynei

Ačių partijai,  Tėvynei portretas
Baigsis karas reikės dar kažką skelbti, jau ramiai nebegyvensim. Pamirštas COVID tik dėl karo, bet paskiepyti po tris kartus kaip sirgo taip ir serga, tik jau niekas nekreipia dėmesio į jokius testavimusis ar skiepijimus, tuo labiau registracijas . Perserga ir tiek. Medicina kaip ir viskas sužlugdyta galutinai, nėra dėl ko stengtis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių