Premjeras įspėja: karantiną planuojama pratęsti, jo sąlygos griežtės

Lietuvoje dviem savaitėms įvestą karantiną dėl koronaviruso planuojama tęsti, bus griežtinama atsakomybė jo nesilaikantiems, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Jis taip pat tvirtina, kad bus įvestas privalomas karantinas grįžtantiems iš užsienio, nes šiuo metu jiems siūloma izoliuotis savanoriškai.

„Ir dėl paties karantino. Pirma – planuojama jį pratęsti. Matyt, daug diskusijų dėl to nekils, situacija aiškiai diktuoja, jog toks sprendimas būtinas. Už tai pasisako ir mūsų medikai. Antra – bus griežtinamos karantino sąlygos, taip pat – atsakomybė už jų nesilaikymą“, – pirmadienį feisbuke rašo premjeras.

Prašymai ir perspėjimai neveikia, todėl „teks eiti kitu keliu“.

Anot Vyriausybės vadovo, galima stebėti, kad dalis žmonių karantiną traktuoja „kaip netikėtai atėjusias smagias atostogas, per kurias reikia burtis, bendrauti, „siaubti“ prekybos centrus“. Anot jo, prašymai ir perspėjimai neveikia, todėl „teks eiti kitu keliu“.

„Ir trečia – bus oficialiai įtvirtintas privalomas karantinas iš užsienio grįžtantiems asmenims. Ne savanoriškas, bet privalomas. Turime daryti tai, ką reikia, jei norime išsikapstyti iš šios situacijos su mažiausiais įmanomais nuostoliais“, – rašė S. Skvernelis.

Lietuvoje šiuo metu registruoti 143 naujojo koronaviruso atvejai, vienas žmogus mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Skvernelis dirba cabalui.....

Koktu

Koktu  portretas
Tiesig koktu klausytis tu ju draudymu ,jie drausmina ir istatymus ledžia tiems kurie dirba ir išlaiko Lietuva . O viruso nešiotujus visus emigrantus suskvietė ir nesugeba sustvarkyti jie ligos platitojai pagrindiniai tai ir tvakykite juos melieji ponai ,lietuvos valdovai

Zita

Zita  portretas
Apriboti parduotuvių darbą užtektų pora dienų per savaitę ir žmonių ribojamas einančius į parduotuvę, dabar laksto dėl vienos prekės kas dieną
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių