Praslysti – beveik neįmanoma: policija pradeda naudoti lazerinius greičio matuoklius

  • Teksto dydis:

Šalies kelių policija turi naują ginklą Kelių eismo taisykles mėgstantiems pažeisti vairuotojams. Nupirkti ir jau naudojami nauji lazeriniai greičio matuokliai su kamera, kuri greičio viršytojus ar telefonu kalbančius gali užfiksuoti net už pusantro kilometro, o vaizdo įrašai išsaugomi, praneša LNK.

Vilniaus kelių policijos atstovas Donatas Mankauskas pristatė naują keliuose naudojamą pirkinį. Jis paaiškino, kuo lazerinis greičio matuoklis skiriasi nuo seniau naudotų.

„Skiriasi techninėmis savybėmis. Jeigu lygintume su ankstesniais aparatais, natūralu, kad visa technika juda į priekį, technologijos juda į priekį. Ne paslaptis, kad mūsų naudojamas aparatas techninėmis galimybėmis suteikia daug daugiau. Visų pirma, atstumo atžvilgiu – jeigu lygus kelias ir pakankamai geros sąlygos, tai 1,5 km atstumu galima jau fiksuoti pažeidėją. Kitas dalykas, kad aparatas tiek filmuoja, tiek fotografuoja, puikiai priartina. Daug kam kyla klausimų: „kaip jūs iš tokio atstumo užfiksavote, kad tai – mano mašina?“ Iš tikrųjų, aparatas priartinęs mašiną seka, filmuoja ir tikrai pareigūnas nėra įpareigotas iškart stabdyti, nes yra tiek filmavimo, tiek fotografavimo funkcija, viskas lieka atmintyje. Kartais žmonės nustemba, kad, atrodo, pro aparatą pravažiavo, niekas nestabdė – prašokau. Bet iš tikrųjų gali pasivyti pasekmės vėliau“, – sakė D. Mankauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Tikrai aukštos raiškos vaizdo kokybė. Dar viena šio aparato opcija, kad jis nebūtinai turi būti naudojamas vien tik greičio matavimui. Filmavimo galimybė leidžia filmuoti tiek saugos diržų dėvėjimą, tiek mobiliųjų telefonų naudojimą. Yra papildomos galimybės“, – vertino Vilniaus kelių policijos atstovas.

Tai reiškia, kad pareigūnai turės įrodymų, kad vairuotojas vairavo be diržo ar kalbėjo telefonu – seniau policininkai tokius nusikaltimus stebėdavo pro žiūronus ir pildydavo tarnybinius pranešimus.

„Šiuo metu ginčui vietų nelieka, viskas yra fiksuojama, nufilmuota“, – tikino D.  Mankauskas.

Šiuo metu Lietuvos kelių policija turi nemažai modernių prietaisų. Galima sakyti, kad praslysti nesučiuptam – beveik neįmanoma.

„Bet žmonėms reikėtų suprasti, kad policijos darbas daugiau prevencinis, tikrai nėra siekiamybės nubausti kuo daugiau žmonių. Šiuo metu pažeidėjui kuo toliau, tuo mažiau lieka galimybių pasivažinėti greitai ir likti nesučiuptam“, – pabrėžė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jus is uzzombintu rusu juokiates

jus is uzzombintu rusu juokiates portretas
a paziurekit ka pas mus zmoniu neber - yra pilieciai -privalomu mokesciu i prievoliu atlikejai, yra pareigunai ir valdininkai... pabandykit pareigunui pasakyt : ponas pareigune pabukit zmogum.... supraskit mane ....nebauskit mano seimos uz tai ka as spaudziau gaza skubejau todel ka valdzia mane spaudzia dirb speriau dirb nasiau dirb daugiau valandu nes pensijos negausi... i da tau is banko iskart raginimas atena ka laiku nepervedei lesu i privatu pensijini fonda nespejai sumoket uz busto paskola nespejai uzdirbt PSD imokos i da bauda gausiu ka mano vaikai i mokykla basi ir alkani vaiksto i neduok dieve vaikus atims ka da nespejau davezt laiku i mokykla arba pasiimt is....

Juokdariai

Juokdariai portretas
Sekantis pirkinys nuotolinė promilių kamera? :DDDD

xD

xD portretas
Važiuojam publika, dar vienas aparatas išlaikysiantis Lietuvos "policiją". Ne gana to, kad trikojus slepiam už medžių, tvorų, gatvėse priparkuotų mašinų, dabar pirkime lazerinį matuoklį, nebloga investicija - verslas klęsti. Gal ir atlyginimus pradėkim mokėt kompanijoms, kurios kuria šiuos prietaisus, o ne "policininkam", jei juos galima taip vadint, kurie miega mašinose šalia matuoklių? Kosmosas xD Toliau rašykim protokolus Lietuvos piliečiam, nes juk reikia gaut premiją, o patys naudokimės savo privilegijomis baudų išvengt (nesuskaičiuočiau ant pirštų kiek tokių "policininkų" naudojasi savo spec. tarnybos švyturėliais apvažiuoti greičio matuoklius, šviesoforus, kad galėtų pasilepint McDonalds pietų pertraukos metu). Lietuvos oligarchų departamentas.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių