Prancūzija kitąmet į Lietuvą atsiųs 300 karių

  • Teksto dydis:

Prancūzija į Lietuvoje veikiantį tarptautinį NATO batalioną kitąmet atsiųs apie 300 karių, sekmadienį pranešė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje.

NATO daliniai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje įkurti 2017 metų pradžioje, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.

Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija, kitos šalys karius atsiunčia tam tikram laikui.

Tai bus antroji Prancūzijos karių misija Lietuvoje – pirmąsyk prancūzai batalione buvo dislokuoti 2018 metais.

Apie karių atsiuntimą Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignières-Counathe (Kler Linjer-Kunat) paskelbė per Bastlijos dienos – Prancūzijos nacionalinės šventės – minėjimą ambasadorės rezidencijoje Vilniuje.


Šiame straipsnyje: Prancūzijakariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorijos studentai

Istorijos   studentai portretas
Mes , keturios valstybės , esame pafrontė su amžinąja grėsme -----Rusija . Nepamirškim , kad baltieji carai čia laikė 10 000 okupantų kariuomenę ir devynis fortus , o raudonieji carai sugrūdo net 20 000 bei 30 karinių bazių , 47 karinius komisariatus . Visur buvo okupantų kalba , net ir mokyklose nuo antros klasės , ir dar karinis parengimas rusiškai nuo 1972 . Gatvių pavadinimai dubliuoti rusiškai, žinių santrumpos skaitomos rusiškai , mašinų numeriai ir dokumentai . Privaloma karinė tarnyba , du metai , o laivyne trys metai -----rusiškai , toli nuo Lietuvos . XIX amžiuje ėmė į rekrūtus 25 metams -----arba pražudydavo svetimuose karuose , arba nutautindavo . Baisų pavojų kėlė atominės raketos prie Platelių bei Veprių . Ir visus tuos 125 plius 50 metų savo valstybės neturėjome . Na , ir tautininkų eitynės turėtų būti nukreiptos į šį konkretų priešą , o ne į kažkokias abstr

cirkas atvažiuos

cirkas atvažiuos portretas
Ar reikalinga tiek daug dykaduonių....kas šers.....

Anonimui

Anonimui portretas
Nusipirk balionėlių tau tikrai prireks (kandonu)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių