Po medikės savižudybės SAM žada sudaryti komisiją dėl sąlygų Šiaulių ligoninėje

  • Teksto dydis:

Po Šiaulių medikės mirties Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) žada sudaryti komisiją, kuris aiškinsis sąlygas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

„Paaiškėjus situacijai, SAM kreipėsi į gydymo įstaigą dėl faktinių aplinkybių ir papildomos informacijos, galimai susijusios su įvykiu, pateikimo. Jos vertinimui bus sudaroma komisija, sprendžianti dėl ligoninės aplinkos saugumo ir darbuotojų psichologinės gerovės užtikrinimo“, – rašoma antradienį ministerijos išplatintame pranešime.

Pasak ministerijos, ji nedelsiant kreipėsi į Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovą dėl mobilios krizių valdymo komandos pasitelkimo – įstaigos bendruomenei teikiama pagalba iš išorės. Krizių valdymo specialistai padės ligoninės administracijai tinkamai suplanuoti ir vykdyti reikiamus žingsnius, suteiks skubią psichologinę pagalbą darbuotojams, gavus pritarimą – ir artimiesiems.

„Kaip žinoma, savižudybė yra sudėtingas ir kompleksiškas reiškinys, ją lemia daugelio faktorių bei įvykių visuma. SAM skatina ir palaiko visus procesus, kurie padės visa tai atskleisti, prireikus inicijuoti ir vykdyti sisteminius pokyčius. Neabejojama, kad SAM ir kitų institucijų vykdomi veiksmai dėl situacijos aplinkybių ištyrimo leis objektyviai įvertinti šį rezonansinį įvykį ir pateikti išvadas“, – teigiama ministerijos pranešime.


Jame SAM prašo elgtis etiškai ir atsakingai, susilaikyti nuo išankstinių vertinimų ir ragina kreiptis į SAM pasitikėjimo liniją 8 800 66004.

Anksčiau skelbta, jog teisėsauga aiškinasi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusios jaunos medikės mirties priežastį, tačiau daugiau detalių neatskleidžia.

Gydymo įstaigos atstovai teigia, kad gydytoja buvo atleista iš darbo praėjusį ketvirtadienį dėl šiurkštaus pareigų pažeidimo.

Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovė spaudai Sonata Tenytė BNS teigė, kad Anesteziologijos ir intensyvios terapijos centre dirbusi anesteziologė-reanimatologė gydymo įstaigoje dirbo nuo 2014-ųjų rugpjūčio iki šių metų gegužės 6 dienos, kai buvo atleista.

Nusižudžius jaunai gydytojai Medikų sąjūdis kelia daug klausimų dėl mobingo, patyčių, nepakeliamų ir klaikių darbo sąlygų medikų bendruomenėje.

 

 

Teigiama, kad nusižudžiusi medikė apie mobingą ir patyčias kalbėjo garsiai, su tuo kovojo. O artimieji sako turintys daug visa tai įrodančios medžiagos. Paskutinis lašas galimai buvo tai, kad gydytoja buvo atleista iš Respublikinės Šiaulių ligoninės.


Šiame straipsnyje: medikėmedikės savižudybėLNK1Respublikinė Šiaulių ligoninėpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Meda

Meda portretas
Čia reikia visas ligonines papurtyti, rastų daug įdomaus. Žinoma turi atvažiuoti neįspejus.

Birute

Birute portretas
Klaipedos universitetineje yra bjauriu. Ir ypac skyriaus vyr med seseru. Pasidomekite, kuriame skyriuje dazniausiai keiciasi darbuotojai, ir bus aisku. O jos toliau issiknisineja. Anksciau galvojau, kad Maximoje didele ferma, bet ligonines nesulyginsi! Ir kaip toms vyr seserims patinka buti tokiomis ziauriomis!

Eurostandartas

Eurostandartas portretas
Komisija tirs,kita komisija žiūrės,komitetas nuspręs,Dulkys gal abgailestaus,ir gal patvirtins,ir nieko nenuspręs,viskas bus kaip buvę,Šimonytė palinguos galva,Čmilytė praleis pro ausis.Savižudžių Lietuva.Taigi.Taip.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių