Kavinės vadovė apie karantiną pažeidusius seimūnus: mes negalime jų kontroliuoti

Praėjusią savaitę pasirodžius LNK laidos „KK2“  vaizdo reportažui apie Seimo kavinėje per karantiną pietaujančius seimūnus, maisto paslaugas teikiančios įmonės atstovai sako negalintys kontroliuoti Seimo narių elgesio, nes jie patys dalyvauja teisės aktų leidyboje. Pareigūnai dėl atvejo jau pradėjo administracinę teiseną.

„KK2“ laidos žurnalistams Seimo kavinėje užtikus karantino draudimų nepaisančius ir pietaujančius tris seimūnus – Petrą Nevulį, Algirdą Sysą ir Julių Sabatauską, šie į klausimą, kodėl čia pažeidžiamos karantino taisyklės, sunkiai rinko žodžius, tačiau užsisakytus patiekalus valgė toliau.

Nors ant minėtos kavinės durų pakabintas perspėjimas, kuriame didžiosiomis raidėmis parašyta: „Maistas tik išsinešimui“, kai kurie Seimo nariai žodžio kišenėje neieškojo – „Aš išsinešiau nuo prekystalio“, – paklaustas, ar perskaitė užrašą, jog maistą galima tik išsinešti, sakė A. Sysas. Tuo tarpu J. Sabatauskas buvo kiek kuklesnis ir teigė, jog ketino išsinešti, bet sriuba esą buvusi ir taip jau gerokai pravėsusi. „Gerai, išsinešim, bet, matot, skystą sudėtinga nešti. Tai yra Seimo valgykla – išlaikyti atstumai. Manau, kad toks yra sprendimas Seimo kanceliarijos. Ten parašyta: „išsinešimui“? Nežinau, tada neperskaičiau“, – teisinosi jis.

Gerai, išsinešim, bet, matot, skystą sudėtinga nešti.

Aprašyta situacija antradienį pasidomėjus portalo žurnalistams ir pasiteiravus, ar Seimo nariams per karantino draudimų laikotarpį taikomos kokios nors išimtys ir jie gali pietauti, pavyzdžiui, Seimo kavinėje, kaip šiuo atveju, Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Artūras Zeleniakas patikino, jog per karantiną galioja visiems vienoda nustatyta tvarka. Tačiau pasiteiravus, kodėl seimūnai vis dėlto pietavo vietoje, o maisto neišsinešė, nors pastarasis niuansas ir parašytas ant kavinės durų, Seimo atstovas konkretaus atsakymo teigė neturįs.

„Bent šiuo metu atsakymo neturime. Apie maitinimo paslaugų teikimo tvarką – kad maistas bus parduodamas tik išsinešti, šių paslaugų teikėjas savo klientus informavo atitinkamu skelbimu prie įėjimo į Seimo II rūmų kavinę. Seimo kanceliarija apie šią tvarką buvo informavusi el. paštu ir Seimo narius, ir Seimo kanceliarijos darbuotojus“, – detalizavo A. Zeleniakas ir dar kartą pabrėžė, jog tiek įprastomis sąlygomis, tiek karantino laikotarpiu visiems galioja vienoda tvarka – maistas turėjo būti parduodamas tik išsinešti.

Pasak pašnekovo, Seimo kanceliarija yra pasirengusi bendradarbiauti aiškinantis šio įvykio aplinkybes.

Maitinimo paslaugas Seimo kavinei teikiančios bendrovės „Taurakalnis“ direktorė Viktorija Dūdienė tikino, jog institucijos nėra nustačiusios, kad įmonė netinkamai vykdytų teisės aktų nuostatas, reglamentuojančias bendrovės veiklą, karantino metu.

„Lietuvos Respublikos Seimas yra įstatymų leidžiamoji valdžia, kuri teisės aktais nustato elgesio modelius, taisykles, taip pat ir šiuo sudėtingu laiku. „Taurakalnis“ neturi ir negali kontroliuoti Seimo narių, kurie betarpiškai dalyvauja teisės aktų leidyboje, elgesio, tačiau tiki, jog minėti asmenys prevencinių priemonių laikosi atsakingai. Pakartotinai, pažymėtina, kad įmonė atsakingai vykdo koronaviruso prevencines priemones“, – akcentavo V. Dūdienė.

Trečiadienį ir ketvirtadienį su Seimo kavinės-restorano darbuotojais bandant susisiekti telefonu ir paklausti, ar esama situacija pasikeitė ir seimūnai ėmė laikytis karantino laikotarpiu nustatytų draudimų, niekas neatsiliepė.

Lietuvos policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis informavo, jog šiuo metu pareigūnai aiškinasi aplinkybes, o dėl šio įvykio sostinės 3-iajame policijos komisariate yra pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 45 straipsnio 4 dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SALOMEJA

SALOMEJA portretas
Seimo nariai ne valgo maista, bet ryja kaip kiaules tvarte, neziurint , kad jie valgo restorane ir atstovauja TAUTA. GEDA DEL TOKIU MUZIKU ELGESIO RESTORANE. .

Prajuokino

Prajuokino portretas
Karbauskynė bando kaltinti kavinės vadovę už leidimą nesilaikyti savo darbdavių sukurtų teisės aktų.Lyg ji turi tam kokią teisę.Netekti darbo šiuo metu nelabai kas.

Teisės aktai saviems

Teisės aktai saviems portretas
Tiesą pasakė kavinės,nes teisės aktus kuriantys ir kuria atskiras teises eiliniams piliečiams ir atskiras-valdžios elitui.Juk ne tik ėsti jie gali kur nori,bet ir rūkyti darbo vietoj galima elitui.Tokius teisės aktus jie ir kuria.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių