Pedagogams, švietimo ekspertams bus įteikti ministerijos garbės ženklai

  • Teksto dydis:

Žinomi šalies pedagogai, dėstytojai, švietimo ekspertai trečiadienį bus apdovanoti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos garbės ženklais.

Anot pranešimo, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė garbės ženklus įteiks aštuoniems švietimui nusipelniusiems žmonėms.

Šis apdovanojimas bus įteiktas Panevėžio „Vyturio“ progimnazijos direktorei Vitalijai Dziuričienei už išskirtinius vadybinės veiklos rezultatus, švietimo inovacijų diegimą, sistemingą indėlį įgyvendinant strateginius švietimo tikslus, ekspertinį darbą ir vertingos praktikos sklaidą nacionaliniu mastu.

Mokyklų tobulinimo centro steigėja, inovacijų vadovė, programos „Renkuosi mokyti!“ iniciatorė ir ekspertė Eglė Pranckūnienė bus apdovanota už išskirtinius pedagoginės ir vadybinės veiklos rezultatus, Lietuvos švietimo sistemos kūrimą, plėtojimą ir stiprinimą, švietimo inovacijų diegimą ir vertingos praktikos sklaidą nacionaliniu mastu.

Vytauto Didžiojo universiteto Socialinio darbo katedros profesoriui Jonui Ruškui apdovanojimas bus įteiktas už sistemingą indėlį formuojant ir įgyvendinant mokslinių tyrimų, studijų ir su studijomis susijusios veiklos įtraukių galimybių negalios politiką, ekspertinį darbą tarptautiniu, nacionaliniu ir regioniniu lygmenimis bei atstovavimą Lietuvai tarptautiniu lygmeniu.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriui Petrui Skirmantui garbės ženklas bus įteiktas už išskirtinius meno veiklos rezultatus, sistemingą indėlį formuojant ir įgyvendinant meno veiklos ir studijų politiką, tarptautinį pripažinimą pasiekusių menininkų išugdymą bei už Lietuvos vardo garsinimą.

Bus apdovanotos ir dvi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos darbuotojos: Mokyklų veiklos skyriaus patarėja Stanislava Strolaitė įvertinta „už sistemingą svarų indėlį formuojant ir įgyvendinant strateginius švietimo tikslus ir uždavinius, švietimo politiką“, Ugdymo departamento Ugdymo programų skyriaus patarėja Audronė Šuminienė – „už sistemingą svarų indėlį į nacionalinio ugdymo turinio dokumentų kūrimą ir ugdymo pokyčių diegimą Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklose“.

Apdovanojimas skirtas ir Mokyklų tobulinimo centro steigėjai, programos „Renkuosi mokyti!“ iniciatorei ir ekspertei Marinai Vildžiūnienei – už išskirtinius pedagoginės ir vadybinės veiklos rezultatus, Lietuvos švietimo sistemos kūrimą, plėtojimą ir stiprinimą, švietimo inovacijų diegimą ir vertingos praktikos sklaidą nacionaliniu mastu.

Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjaus direktoriui Dainiui Žvirdauskui garbės ženklas bus įteiktas už išskirtinius pedagoginės ir vadybinės veiklos rezultatus, prisidedant prie švietimo strategijų kūrimo ir sėkmingo jų įgyvendinimo, aktyvų bendradarbiavimą ir sklaidą Lietuvos bei tarptautiniu mastu, svarų indėlį, prisidedant prie kokybiškos ateities švietimo sistemos kūrimo, mokyklų vadovų ugdymo.

Garbės ženklas – ministerijos aukščiausias apdovanojimas, skiriamas švietimui ir mokslui ypač nusipelniusiems asmenims pagerbti.

Kandidatus gali siūlyti ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų, savivaldybių administracijų, nevyriausybinių ir kitų organizacijų, įstaigų vadovai.

Ženklas teikiamas nuo 2007 metų Lenkijos Karalystės ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Edukacinės komisijos įkūrimo dienos proga. Ji įkurta 1773 metų spalio 14 dieną.

Pirmasis ministerijos garbės ženklas buvo įteiktas daktarei Meilei Lukšienei. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių