A. Paulauskas: energetinis saugumas faktiškai jau užtikrintas

  • Teksto dydis:

Lietuvos energetinis saugumas faktiškai jau yra užtikrintas, sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Artūras Paulauskas. Komitetas trečiadienį išklausė informaciją, kaip įgyvendinami energetinį saugumą užtikrinantys strateginiai projektai.

„Mes šiandien esame pasiekę energetinį saugumą, tai yra turime daug alternatyvų, iš kurių galima apsirūpinti elektros energija, dujomis, ir pagrindinė užduotis, kad būtume saugūs, nebūtume energetinė sala, faktiškai yra įgyvendintas. Dabar klausimas - apie rezervo turėjimą, koks jis turi būti“, - žurnalistams po komiteto posėdžio sakė A.Paulauskas.

Komitetui informaciją energetinio saugumo klausimais uždarame posėdyje pristatė energetikos ministras Rokas Masiulis ir Valstybės saugumo departamento atstovas.

Pasak A.Paulausko, komitetui pristatyta, jog energetiniai projektai įgyvendinami sėkmingai. „Projektai , kurie vykdomi, pagal mus, turėtų būti laiku užbaigti, elektros tiltas į Lenkiją, taip pat elektros kabelis į Švediją, čia pagrindiniai dalykai. Būtų gerai, jei mes turėtume daugiau savo vidinių generatorių, bet kaip paaiškino, kai mes būsime prijungti prie Europos tinklų, kaip vidinė gamyba skaičiuojama ir tai, kas bus Švedijoje, Lenkijoje“, – kalbėjo A.Paulauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių