Pataisos namuose – dar vienas protestas: 200 nuteistųjų atsisakė maisto

  • Teksto dydis:

Alytaus pataisos namuose beveik 200 nuteistųjų atsisakė maisto.

Kaip trečiadienį pranešė Kalėjimų departamentas, taip jie protestuoja prieš naują įkalinimo įstaigose įvedamą tvarką.

Antradienį 50 nuteistųjų buvo perkelti į kamerinio tipo patalpas Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje. Kalėjimų departamento pareigūnai teigia gavę duomenų, kad perkelti už sunkius nusikaltimus nuteisti ir kalėjimo subkultūros besilaikantys nuteistieji inicijavo pasipriešinimą kitose įkalinimo įstaigose.

Alytaus pataisos namuose nuteistieji, kamerų tipo patalpose atliekantys drausmines nuobaudas, taip pat reiškia nepasitenkinimą naujais vidaus tvarkos taisyklių pakeitimais, ypač – čiužinių paėmimu dienos metu. Pasak departamento, čiužiniai paimami siekiant skatinti nuteistuosius laisvu laiku dienos metu ne miegoti pietų miego, o užsiimti savišvieta, dalyvauti konsultacijose, žaisti loginius žaidimus. Nauja tvarka numato, kad šiems asmenims čiužinys išduodamas vakare, prieš dienotvarkėje numatytą poilsio laiką.

Pirminiais duomenimis, Alytaus pataisos namuose bausmę atliekantys nuteistieji pradėjo masiškai atsisakinėti maisto. Trečiadienį pusryčių atsisakė beveik 200 nuteistųjų iš 680 esančių įkalinimo įstaigoje. Alytaus pataisos namų administracijos duomenimis, prieš skelbiant neterminuotą maisto atsisakymo akciją, dalis nuteistųjų įsigijo neproporcingai daug papildomų maisto produktų parduotuvėje.

Su maisto masiškai atsisakančiais nuteistaisiais vykdomi pokalbiai, kurių metu jiems buvo išaiškinta, kad badavimas yra nepagrįstas ir jų veiksmai yra neteisėti. Pokalbio metu nuteistieji buvo įspėti apie tai, kad tęsiant neteisėtą badavimą įstaigos administracija gali jų atžvilgiu taikyti Bausmių vykdymo kodekse numatytas atitinkamas priemones.

Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, nuo trečiadienio Alytaus pataisos namų direktoriaus įsakymu šiuose pataisos namuose maisto atsisakantiems asmenims laikinai sustabdytas maisto produktų ir būtiniausių reikmenų pirkimas bei pasimatymų suteikimas.

Siekiant palengvinti nuteistųjų adaptacinį laikotarpį, jau keletą savaičių Alytaus pataisos namų administracija, taip pat ir visų laisvės atėmimo vietų įstaigų administracijos, vykdo šviečiamąjį darbą dėl pasikeitusių taisyklių taikymo aspektų, supažindina įstaigų personalą bei suimtuosius (nuteistuosius) su naujovėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir puiku --

na  ir  puiku  -- portretas
nors karta issisiks nuormaliai.... neduot visiskai est ,kol patys neatsliauz prasydami....

Nuomone

Nuomone portretas
Tegul nevalgo,kokia problema, bet siulau uzdrausti zonoj parduotuves, nes zona ne kurortas.

Priziuretojas

Priziuretojas portretas
Issishyks- es!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių