Paroda „Mokykla“ šiemet vyks virtualioje erdvėje

  • Teksto dydis:

Penktadienį prasideda tradicinė švietimo diskusijų ir inovatyvių mokymo priemonių paroda „Mokykla 2020“.

Dėl epidemiologinės situacijos šiemet ji vyks nuotoliniu būdu, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šių metų parodos tema „Skaitmeninė mokykla: ateitis vyksta dabar“.

„Natūralu, kad šiemetinė paroda atsiliepia į dabarties aktualijas – nemažai temų bus skirta skaitmeniniam įvairaus amžiaus mokinių ugdymui, taip pat specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų ugdymui, saugesniam elgesiui internete“, – sakė laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas einantis Algirdas Monkevičius. 

Anot jo, mokykla jau nebebus tokia, kokia buvo prieš karantiną, nebegrįš prie tų pačių vien tradicinių mokymo būdų.

Dabar iškyla kiti uždaviniai: nuotolinio ugdymo kokybė, saugumo internete garantijos, skaitmeninių išteklių pritaikymas ir pan. Apie visa tai bus kalbama parodoje.

„Dabar iškyla kiti uždaviniai: nuotolinio ugdymo kokybė, saugumo internete garantijos, skaitmeninių išteklių pritaikymas ir pan. Apie visa tai bus kalbama parodoje“, – teigė A. Monkevičius. 

Per parodą bus pristatytas elektroninis leidinys „Ugdymo procesas, mokant nuotoliniu būdu: iššūkiai, patirtys, sprendimai“. Jame surinktos geriausios Lietuvos mokyklų nuotolinio mokymo patirtys, švietimo ekspertų įžvalgos ir komentarai, pateikiami praktinių pamokų pavyzdžiai, patarimai, kaip sureguliuoti mokinių mokymosi krūvius, lanksčiau taikyti ugdymo planų nuostatas, kt.

Taip pat bus pristatyti saugesnio interneto praktinių pamokų pavyzdžiai, programavimo galimybės pradiniame ugdyme, skaitmeninimas ikimokyklinio ugdymo įstaigose. „Google“ atstovai pristatys saugaus elgesio internete programą, bus pasidalinta „Office 365“ ir kitų platformų naudojimo patirtimi.

Parodos metu vyks Nacionalinės švietimo agentūros viešosios konsultacijos dėl sveikatos ir fizinio, dorinio ugdymo, užsienio kalbų, gamtos mokslų, technologijų dalykų ir kt.

Dvi dienas truksiančioje švietimo parodoje nuotoliniu būdu šiemet dalyvaus daugiau kaip 20 verslo įmonių, jos mokykloms pristatys naujausius švietimo sprendimus.

Virtualioje erdvėje (MS TEAMS ir BILETUM platformose) programą sudarys šeši teminiai kanalai, per dvi dienas įvyks apie 100 skirtingų transliacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių