Į pareigūnus prie Seimo paleistas sprogmuo, protestuotojai išvaikyti

Trečiadienio naktį Vilniuje policijos pareigūnams stumiant protestuotojus nuo Seimo panaudotas sprogmuo.

Sprogimo garsas buvo girdėti už kelių kilometrų. Vietoje dirbantys pareigūnai BNS patvirtino, kad sprogmenį panaudojo ne jie.

Riaušių policija apie 2 val. nakties baigė išsklaidyti nuo Seimo nesitraukusius protesto akcijos dalyvius. Jie išvaikyti pareigūnams su skydais pamažu judant į priekį ir naudojant ašarines dujas.

Dėl riaušių organizavimo prie Seimo antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirminiais duomenimis, penki–šeši asmenys dėl to buvo sulaikyti.

Anksčiau nuo parlamento nesitraukiantys keli šimtai žmonių buvo stumiami riaušės policijos pareigūnų su skydais.

Žmonės į juos mėtė butelius, akmenis.

Prieš protestuotojus buvo naudojamos ašarinės dujos.

Aš tikiuosi, kad rytoj gausime aiškią informaciją dėl konkrečių veiksmų iš policijos pusės, kurių bus imamasi.

Pareigūnai antradienio vakarą sulaikė penkis arba šešis protesto prie Seimo dalyvius, vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl riaušių organizavimo, sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Mano žiniomis, 5-6 asmenys yra šiuo metu sulaikyti, bet informacija dar bus tikslinama ir, manau, ryte mes gausime tikslesnės informacijos“, – žurnalistams Seime sakė ministrė.

„Aš tikiuosi, kad rytoj gausime aiškią informaciją dėl konkrečių veiksmų iš policijos pusės, kurių bus imamasi, nes to mes teisinėje valstybėje, demokratinėje valstybėje, kuri tiek metų gyvena nepriklausoma, negalime toleruoti“, – kalbėjo ji.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla anksčiau žurnalistams sakė, kad vykdoma policijos operacija siekiant užtikrinti Susirinkimų įstatymo nuostatas ir nuo Seimo nesiskirstančius mitinguotojus atitraukti 75 metrus.

„Minimalus (policijos operacijos – BNS) tikslas užtikrinti 75 metrų atstumą nuo Seimo, o paskui policijos operacijos tolimi etapai vystysis pagal esamą situaciją“, – teigė policijos vadovas.

Jis taip pat pranešė, kad antradienį policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių organizavimo prie Seimo rūmų Vilniuje.

Policijai padeda Viešojo saugumo tarnybos pajėgos.

Keli tūkstančiai žmonių antradienį buvo susirinkę prie Seimo išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Vyriausybė trečiadienį planuoja svarstyti nutarimo projektą, pagal kurį numatoma, kad galimybių paso neturintys asmenys nuo rugsėjo vidurio galėtų apsipirkti tik nedidelėse parduotuvėse, jiems užsivertų renginiai, viešojo maitinimo įstaigos ir kitos paslaugos.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Mano nuomone visiska propoganda raso keli simtai zmoniu??? Rimtai gal jus akli???? Tikiuosi zmones nepasiduos ir savo pasieks. Reikia nuversti tokia valdzia. O jei laisvei reikia auku tai mano nuomone reikia eiti kiauriai pro policininkus nes jie tiek zmoniu tikrai nesulaikys

Galimai sprogmeni mete

Galimai sprogmeni mete portretas
75m uzslaptintas lanzbergiu kgbistas!

A

A portretas
Gal maziau reikia kistis i Baltarusijos reikalus.nes visi ivykiai lukui irgi atrodo chaosu .organizuotu grupuociu.neduok deve ka nors rimciau,tai rezultatas bus toks pats
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių