Per parą apgręžta 30 neteisėtų migrantų: Baltarusijos pusėje girdėjosi šūviai

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija apgręžta apie 30 migrantų, vienam leista atvykti humanitariniais pagrindais, penktadienį skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Migrantai apsukti Ignalinos ir Vilniaus rajonuose.

Praėjusią parą vienam užsieniečiui leista atvykti į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių. Tai atsispindi ir Statistikos departamento pateikiamuose duomenyse.

Be kita ko, patruliuojantys pasieniečiai porą sykių stebėjo signalinių raketų paleidimus Baltarusijos teritorijoje, jos gilumoje iššauti keli pavieniai šūviai.

„Lietuvos VSAT pareigūnai ir jiems talkinantys kariai tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų nenaudojo. Incidentų nefiksuota. Patruliavimas toliau vykdomas sustiprintu režimu“, – teigė tarnybos atstovas Rokas Pukinskas.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
..bet tie laukiniai ---su zvereliu kailiais ant galvu.. koshmaras

Baltarusijos pusėje girdėjosi šūviai

Baltarusijos pusėje girdėjosi šūviai portretas
Kas nors šaudė... turbūt...

bus tik blogiau

bus tik blogiau portretas
Pas kolūkio psichopatą klaikiais tempais blogėja ekonominė padėtis. Bankai nebegali atlikti visų operacijų dėl įvestų sankcijų, mažiausiai vienas bankas jau žlunga. Pradėtos apmokestinti ir reeksportui skirtos prekės. Stebėtina, bet apie tai rašo visi kas netingi, tačiau tik ne lietuviškoji "žiniasklaida". Tad ir provokacijų skaičius artimiausiu metu, greičiausiai, tik augs. Dar anksti atsipalaiduoti. Sėkmės pasienį saugantiems pareigūnams!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių