Orai: žiemos vizitas bus trumpas – atkeliauja rudeniška šiluma

  • Teksto dydis:

Šią savaitę žiemą primenantys orai Lietuvoje ilgai neužsibus – jau nuo penktadienio numatomos permainos. Tuo metu atkeliaus šiltesnių orų masė, tad dienos vėl primins rudenį.

Šiluma bus didesnė, tačiau vyraus nemalonus vėjas. Tiesa, net ir ši šilumos banga bus trumpalaikė. Laukiantys šaltuko turėtų nudžiugti, kadangi jis atkeliaus jau kitos savaitės pradžioje.

Šiandien šalyje vyraus apniukęs dangus, būrelis snaigių pasirodys vos kai kur. Numatomas stipresnis pietryčių krypties vėjas. Gūsiai sieks 9–12, pajūryje apie 15 metrų per sekundę. Vietomis išliks plikledžio pavojus. Vilniuje, Panevėžyje ir Klaipėdoje dieną bus apie nulį, Kaune apie 1 laipsnį šilumos. Šiauliuose laikysis –1 laipsnio šaltukas.

Penktadienį numatomos orų permainos – į Lietuvą atkeliaus šiluma. Dangus ir vėl bus apniukęs, gausesnių kritulių nenumatoma. Vietomis gali kristi negausus šlapias sniegas ar šiek tiek palyti. Antroje nakties pusėje ir ryto valandomis vietomis bus slidu. Naktį temperatūra svyruos nuo –3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Išsilaikys gūsingas vėjas. Dienos metu jau daugelyje vietovių temperatūra kils aukščiau nulio. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 3, Šiauliuose iki 2 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 4 laipsnius šilumos.

Šeštadienį temperatūra stiebsis dar aukščiau. Temperatūra naktį sieks 1–4 laipsnius šilumos, kai kur bus apie nulį. Dienos metu vietomis, didesnė tikimybė šalies vakaruose, numatomi pragiedruliai, išsilaikys smarkokas pietryčių krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose termometrai fiksuos 5, Panevėžyje 6 laipsnius šilumos. Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 7 laipsnių.

Sekmadienį dangumi plauks debesys, kur ne kur gali silpnai palyti. Naktį temperatūra sieks 1–5 laipsnius šilumos. Pietryčių vėjas nenurims. Dienos metu temperatūra neskubės kilti, daug kur ji išliks panaši kaip ir naktį, tad šiluma bus mažesnė nei šeštadienį. Vilniuje oras šils iki 2, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 3 laipsnių. Kaune bus apie 4, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos. Vakarėjant daugės pragiedrulių, į Lietuvą vėl plūstels šaltesni orai.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje šalyje įsivyraus neigiamos temperatūros. Šaltis spustels ne tik naktimis, bet ir dienomis. Pūs žvarbus pietryčių krypties vėjas, tačiau pradžiugins gerokai šviesesnis dangus.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių