Orai: visą savaitę lepins maloni pavasario šiluma

  • Teksto dydis:

Pirmoji gegužės savaitė labai didelių permainų neatneš, orai bus ramūs ir maloniai šilti. Tiesa, naktimis vietomis dirvos paviršių grybžtels šalnos. Kritulių tikimybė maža, retkarčiais palynos tik kai kur.

Pirmadienis bus ramus, žymesnių kritulių nenumatoma, pro debesis žvilgčios saulė. Vyraus vidutinio stiprumo vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras sušils iki 16, Šiauliuose iki 15 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 11 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį vakariniuose šalies rajonuose pradės lynoti. Temperatūra šalyje svyruos tarp 2–7 laipsnių šilumos. Dienos metu vakarinėje šalies dalyje dangus varvės ir toliau, o kitur tarp debesų vis įsiterps saulė. Numatomas nestiprus rytinių krypčių vėjas. Vyraus panaši šiluma kaip ir pirmadienio dieną. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 16, Kaune apie 17 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 11 laipsnių.

Trečiadienį be didesnių permainų: išsilaikys šilti orai, kritulių tikimybė menka. Tiesa, gaivins juntamesnis šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties valandomis bus apie 3–8 laipsnius šilumos, kai kur šiaurės vakariniuose šalies rajonuose bus apie nulį. Dienos metu dangus bus daugiausiai saulėtas. Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 17 laipsnių. Šiauliuose termometrai fiksuos 15, Panevėžyje 16 laipsnių šilumos. Klaipėdoje bus apie 11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktis bus giedra ir vėsi, temperatūra svyruos tarp 1–6 laipsnių šilumos, daug kur dirvos paviršiuje galimos šalnos. Dieną danguje sukiosis daugiau debesų, tačiau palis tik kai kur ir labai negausiai. Išsilaikys vidutinio stiprumo šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras sušils iki 14, Kaune iki 15 laipsnių. Klaipėdoje vyraus 11 laipsnių šiluma.

Penktadienį be kritulių, dieną daug kur vyraus kiek šiltesni orai nei ketvirtadienį. Nakties valandomis bus apie 2–7 laipsnius šilumos. Dieną Vilniuje oras šils iki 17, Kaune iki 18 laipsnių. Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse bus apie 16 laipsnių šilumos. Gaiviausi orai ir toliau išsilaikys prie jūros. Klaipėdoje vyraus 11 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį, tikėtina, jog temperatūra stiebsis dar aukščiau. Šeštadienio dieną termometrų stulpeliai priartės prie 20 laipsnių, o sekmadienį ir perkops šią ribą. Visgi, pajūrio gyventojai ir toliau susidurs su vėsesniais orais. Nors savaitgalio temperatūra ir džiugins, panašu, kad galime sulaukti kritulių: šeštadienį vietomis, o sekmadienį daugelyje šalies vietovių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...,oras isTIESU NUOSTABUS...,

...,oras isTIESU NUOSTABUS..., portretas
atiDAVES DUOKLE SPAUDAI eisiu apsiPREKINTI ir pasiDZIAUGSIU GAMTA...,IKI MALONIU KONTAKTU...TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių