Orai: po karšto pirmadienio laukia trumpa atgaiva

  • Teksto dydis:

Laukiantiems gausesnio lietaus džiugių žinių nėra, visą savaitę laikysis daugiausia sausi orai, o menkai palynos vos kai kur. Po kaitraus pirmadienio sulauksime gaivesnių dienų, ypač trečiadienį, tačiau tai ilgai netruks.

Šiandien temperatūra Lietuvoje vėl šoktels aukštyn, vyraus 24–30 laipsnių karštis. Po pietų daugės debesų, vietomis gali prapliupti trumpas lietus su perkūnija. Pūs nesmarkus šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune oras įkais iki 29 laipsnių karštis. Panevėžyje bus apie 28, Šiauliuose apie 27, Klaipėdoje apie 26 laipsnius šilumos.

Antradienį išsilaikys gražūs orai, tačiau karštis jau bus šiek tiek mažesnis. Pūs juntamesnis šiaurinių krypčių vėjas. Naktis bus giedra ir rami, temperatūra svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Kaune oras šils iki 25, Panevėžyje iki 24 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 23–24 laipsnius šilumos.

Trečiadienį Lietuvoje šiluma dar labiau sumažės. Naktis bus menkai debesuota, temperatūra sieks 10–16 laipsnių šilumos. Dieną išaugs debesuotumas, vietomis gali truputį palynoti. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje bus apie 20, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 21 laipsnį šilumos. Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 22 laipsnių.

Ketvirtadienį vyraus nepastovus debesuotumas, menkai palis vos kai kur. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos. Dienos metu pūs vidutinio stiprumo nepastovios krypties vėjas. Vilniuje ir Klaipėdoje bus apie 21 laipsnį šilumos. Kaune oras šils iki 23, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 22 laipsnių šilumos.

Penktadienį temperatūra stiebis aukščiau. Pūs silpnas permainingos krypties vėjas. Danguje sukiosis debesys, tačiau gausesnių kritulių ir toliau nesulauksime. Naktį vyraus 11–16 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje ir Klaipėdoje oras šils iki 23 laipsnių. Kaune bus apie 25, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 24 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį Lietuvoje ir toliau išsilaikys sausi orai, plūstels dar didesnė šiluma. Sekmadienį termometrų stulpeliai šoktels beveik iki 30 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių