Orai: didesnės šilumos teks palaukti – bus vėsu ir drėgna

  • Teksto dydis:

Artimiausiomis dienomis šalyje ir toliau kasdien lankysis trumpalaikis lietus, bus vėjuota, temperatūra truputį pažemės, tad ir šiltesnio rūbo prireiks.

Penktadienį, tikėtina, jog krituliai bus gausesni, o nuo jų trumpam atsipūsime šeštadienį.

Šiandien šalyje vyraus nepastovus debesuotumas, daugelyje vietovių protarpiais nuvilnis trumpi lietūs. Išsilaikys smarkokas vakarų krypties vėjas, vietomis gūsiai sieks 14–18 metrų per sekundę. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 18, Kaune ir Šiauliuose apie 17 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 16 laipsnių.

Penktadienį bus vėsiau ir drėgniau. Į šalį atkeliaus intensyvesnis lietus. Vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas įsismarkaus dar labiau, gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę. Nakties valandomis daug kur lis, vietomis gausiai. Temperatūra tuo metu kris iki 9–14 laipsnių šilumos. Dienos metu protarpiais dar palis, tarp debesų įsiterps saulė. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje vyraus 17, Šiauliuose ir Klaipėdoje 16 laipsnių šiluma.

Šeštadienį temperatūra kils truputį aukščiau, lietaus debesų jau bus mažiau, dažniau pasirodys saulė. Vakarinių krypčių vėjas bus kiek silpnesnis. Nakties metu temperatūra šalyje sieks 8–13 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras sušils iki 20, Šiauliuose iki 19 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 17 laipsnių šilumos.

Sekmadienį orai vėl subjurs: grįš gausesnis lietus, sustiprės vėjas. Naktį palis tik vietomis, bus apie 9–13 laipsnių šilumos. Dienos metu numatomas nepastovus debesuotumas, dažnai prapliups lietus. Vilniuje ir Kaune vyraus 18, Šiauliuose ir Panevėžyje 17 laipsnių šiluma. Klaipėdoje oras šils iki 16 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje trumpi lietūs šalyje lankysis ir toliau, didesnių pasikeitimų nebus – vyraus gaivi ir drėgna vasara.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių