Orai: dar ne pavasaris

Nepastovūs, sunkiai prognozuojami orai bus ir šį savaitgalį. Sulauksime kritulių, vėjo, bus gana šalta. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad šeštadienį iš šiaurės vakarų priartės atmosferos frontas. 

Šeštadienį dieną Lietuvoje bus 2-4 laipsniai šilumos. Kaune prognozuojama apie 4, Vilniuje ir Klaipėdoje - apie 3 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktis dar bus mažai debesuota, tačiau temperatūra nukris žemiau nulio: Vilniuje ir Klaipėdoje apie 3, Kaune - apie 4 laipsnius šalčio.

Pirmadienį orai niauksis. Didės kritulių tikimybė. Temperatūra dienomis išliks pliusinė, naktinis vietomis termometro stulpelis rodys žemiau nulio.

Kovo mėnesio vidutinė oro temperatūra Lietuvoje numatoma iki 2°C aukštesnė už vidutinę daugiametę (vidutinė daugiametė -0,7°C). Mėnesio kritulių kiekis numatomas apie vidutinį daugiametį (vidutinis daugiametis 37 mm).

Vidutinė pavasario temperatūra Lietuvoje numatoma artima vidutinei daugiametei (vidutinė daugiametė 5,5°C); sezono kritulių kiekis prognozuojamas artimas vidutiniam daugiamečiam (vidutinis daugiametis 131 mm).


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių