Orai bus žiemiški: kasdien snigs, atkeliaus ir šaltis

  • Teksto dydis:

Kasdien krentančios snaigės artimiausiu metu kris ir toliau, tad peizažas tikrai primins žiemą. Ir tai dar ne viskas – savaitgalį Lietuvą pasieks šaltesnė oro masė, tad stipriau paspaus šaltis.

Neigiama temperatūra tuo metu vyraus ne tik naktimis, bet ir dienomis, tad baimintis, kad sniegas greitai išnyks, nereikės.

Šiandien daug kur numatomi krituliai. Daugiausia vyraus sniegas, tačiau vakarinėse šalies vietovėse krituliai bus skystesnio pavidalo. Pūs nesmarkus rytų, pietryčių krypties vėjas. Išsilaikys plikledžio pavojus. Vietomis, ypač vakarėjant, matomumą apribos rūkas. Dienos metu temperatūra bus kiek švelnesnė. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 1, Kaune ir Klaipėdoje iki 2 laipsnių. Šiauliuose bus apie nulį.

Penktadienį šalį pasieks gausesnio sniego porcija. Nakties metu daugiausia snigs šiaurės rytiniuose, rytiniuose šalies rajonuose. Tvyros rūkas, kelius slidins plikledis. Temperatūra svyruos nuo –3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Dienos metu snigs jau daugelyje šalies vietovių, gausiau – rytinėje šalies dalyje. Pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas. Diena jau bus šaltesnė nei praėjusi, išliks plikledžio pavojus. Prie sudėtingų eismo sąlygų prisidės ir krituliai. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje laikysis neigiama –1 laipsnio temperatūra. Kaune ir Klaipėdoje oras sušils iki 1 laipsnio. Vakarėjant atšals stipriau.

Šeštadienį Lietuvoje numatomi šaltesni orai, tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems keliones sunkins krituliai, plikledis. Nakties valandomis dar daug kur snigs, kai kur tvyros rūkas. Temperatūra pažemės iki –6–2 laipsnių šalčio. Dienos metu taip pat išsilaikys neigiama temperatūra, vietomis sniegas kris ir toliau. Pūs nesmarkus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune bus apie –3, Klaipėdoje apie –2 laipsnius šalčio. Šiauliuose šals iki –5, Panevėžyje iki –4 laipsnių.

Sekmadienį dangų gaubs debesys, o negausus sniegas pasirodys jau tik kai kur. Šalčio gniaužtai stiprės. Nakties metu temperatūra kris –11–5 laipsnių. Dienos metu suksis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Daug kur vyraus neigiama temperatūra, tik prie jūros po pietų termometrų stulpeliai jau kils virš nulio, o vėjas ims stiprėti. Vilniuje šals iki –7, Kaune iki –4 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie –6–5 laipsnius šalčio. Klaipėdoje iki vidurdienio silpnai šals, tačiau antroje dienos pusėje oras šils iki 2 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje vėl sulauksime kritulių, daugiausia pasnigs. Šaltis atlėgs, sušvelnės, o prie jūros daugiausia bus teigiama temperatūra, krituliai mišresni. Bus vėjuota, pūs gūsingas pietvakarių krypties vėjas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių