NVSC vadovo konkursas neįvyko ir antrą kartą, jis bus skelbiamas pakartotinai

Reikiamą balų skaičių ir vėl surinkus tik vienam pretendentui, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo konkursas laikomas neįvykusiu, informavo Valstybės tarnybos departamentas (VTD).

„Konkurso metu tik vienas pretendentas surinko 6 ar daugiau balų, todėl konkursas laikomas neįvykusiu“, – BNS teigė departamento atstovė Lina Biekštaitė.

Jos teigimu, vertinimo komisijoje turi būti išrenkami du laimėtojai, kurie privalo surinkti ne mažiau kaip šešis balus.

Pakartotinai paskelbus NVSC vadovo konkursą, šiai įstaigai siekė vadovauti 11 pretendentų, tačiau į konkursą atvyko septyni iš jų.

„Pretendentų vertinimas komisijoje vyko atsižvelgiant į NVSC veiklos reikšmę dabartinėje situacijoje, įstaigai ir jos vadovui keliamus tikslus bei užduotis, vadovo pareigybės aprašyme nustatytus reikalavimus“, – teigė VTD atstovė.

Komisija sutarė, kad turi būti atrinktas vadovas, gebantis inicijuoti ir pasiekti įstaigai būtinus pokyčius.

„Komisija sutarė, kad turi būti atrinktas vadovas, gebantis inicijuoti ir pasiekti įstaigai būtinus pokyčius, didinti veiklos efektyvumą, motyvuoti darbuotojus, užtikrinti bendradarbiavimą tiek įstaigos viduje, tiek su kitomis organizacijomis“, – pridūrė ji.

L. Biekštaitės teigimu, konkursas bus skelbiamas pakartotinai.

Pirmą kartą balandį skelbtame konkurse siekė dalyvauti keturi reikalavimus atitikę pretendentai, tačiau reikiamą balų skaičių surinko vienas iš jų.

Dėl to konkursas buvo pripažintas neįvykusiu – jis birželio gale paskelbtas dar kartą.

Konkurso sąlygose, kaip ir anksčiau, reikalauta turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro laipsnį), mažiausiai trejų metų vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą.

Be kita ko, šių pareigų siekiantis žmogus turėjo atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, turinčią žymą „Slaptai“.

Nuolatinio vadovo NVSC neturi nuo kovo vidurio, kai sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tuometį įstaigos direktorių Robertą Petraitį atleido iš pareigų. Jo pareigas laikinai perėmė įstaigos Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

A. Dulkys tokį sprendimą priėmė po buvusiam vadovui nepalankaus metinio įvertinimo vasario viduryje, tačiau R. Petraitis su vertinimo išvadomis nesutiko ir paprašė ministerijos, kad jo veiklą įvertintų speciali komisija.

Kaip kovo pradžioje informavo sveikatos apsaugos ministras, komisijos išvados patvirtino jo „matymą ir vertinimą“.

Atleidimą iš pareigų R. Petraitis šiuo metu ginčija teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Laimės savas iš partyju lgbt arba sovietkoncerviu.savo aplinka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių