Nuolatinių gyventojų skaičius šalyje smuko ketvirtą mėnesį iš eilės

  • Teksto dydis:

Šių metų balandžio pradžioje Lietuvoje gyveno kiek daugiau nei 2 mln. 787 tūkst. nuolatinių gyventojų. Per mėnesį jų sumažėjo 2386.

Statistikos departamento duomenimis, tai – ketvirtas mėnuo iš eilės, kai fiksuojamas mėnesinis nuolatinių gyventojų Lietuvoje mažėjimas: nuo šių metų sausio pradžios kas mėnesį stebimas kiek didesnis nei 2 tūkst. siekiantis gyventojų skaičiaus mažėjimas.

Palyginti su sausiu, balandžio mėnesį Lietuvoje gyveno 9565 žmonėmis mažiau. Tuo tarpu palyginus su balandžiu prieš metus, nuolatinių gyventojų šalyje sumažėjo 5825.

Nuolatiniai gyventojai – visi asmenys, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta ataskaitiniu laikotarpiu yra Lietuvos Respublikoje.

ELTA primena, kad 2020 metais pirmą kartą po 28 metų Lietuvos metinis gyventojų skaičius padidėjo. Paskutinis nuolatinių gyventojų skaičiaus augimas buvo fiksuotas 1991 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservatoriai tik savimi rupinasi,bet ne tauta

konservatoriai tik savimi rupinasi,bet ne tauta portretas
Kitaip ir buti negali,nes valdant tokiai valdziai,kai jiems visai nerupi kaip turi pragyventi seima su vaikais,kai matai kas vyksta valdant konservatoriams tai juk visa laika zmones bego nuo ju ir dabar ta pati daro.Si partija rupinasi tik savimi ir turciais o ne darbo zmogumi.Jie sugeba tik spausti eilini zmogu,nematydami,kad jam yra gana sunku isgyventi,todel skyla ir seimos ,nes dalis vyru isvyksta i uzsieni uzdarbiauti,kad seima galetu maisto tureti.KODEL KAI VALDE SKVERNELIS - KIEK ZMONIU GRIZO IS UZSIENIO-JIS SUGEBEJO DIDINTI MINIMALIA ALGA,VAIKU PINIGUS IR KT.

Kęstas

Kęstas portretas
Oi kodėl taip skurdžiai Lietuvoje gyvenam? Smulkių darbdavių, atsinešusių įpročius iš laukinių 90-ųjų ir dar ankstesnių laikų/ versliukai gyvuoja tik todėl, kad dar nebaigė griūti sovietmečio pabaigoje privatizuoti statiniai, o kelis dešimtmečius už minimalias algas vergavę samdiniai įprato būti engiami ir tetrokšta kaip nors iškęsti iki pensijos." Reikia pripažinti, kad tas tūkstantis eurų per mėnesį, uždirbamas Vilniuje, irgi nesiderina su didelėmis, europietiškomis, Lietuvos kainomis. Reikia arba emigruoti, arba keisti tvarką Lietuvoje iš esmės. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Stal

Stal portretas
Kai valdžia sukurs sąlygas dėl kurių laisvi žmonės turės daugiau noro kurti ateitį šalyje nei svetur tai ir demografijos problema išsispręs savaime. Kodėl žmonės važiuoja kitur ieškotis laimės gyvenime? Matyt kažkas labai atsibodo...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių