Nuo šiol profesijos galės mokytis gimnazistai ir 9–10 klasių mokiniai

Trečiadienį prasidėjęs priėmimas į profesines mokyklas atveria daugiau galimybių profesiją norintiems įgyti mokiniams. Nuo šiol 9-10 klasių bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai bei I-IV klasių gimnazistai turės galimybę profesinėje mokykloje pasirinkti mokymo programas arba jų modulius ir toliau tęsdami mokslus savo ugdymo įstaigose.

„Pagrindinė nauja žinia yra tai, kad bus priimami ne tik visi norintys, bet ir gimnazijų mokiniai. Išskirtos dvi grupės mokinių, tai yra I-II klasių gimnazistai ir tuo pačiu 9-10 klasių pagrindinių mokyklų mokiniai taip pat gali dalyvauti bendrajame priėmime, taip pat III-IV klasių gimnazistai“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė švietimo mokslo ir sporto (ŠMSM) viceministras Arūnas Plikšnys.

Viceministras akcentuoja, kad iki šiol pagrindinė problema buvo tai, kad norintys mokytis profesijos mokiniai būtinai turėdavo įstoti į profesinę mokyklą bei ten įgyti ir pagrindinį arba vidurinį išsilavinimą.

„Šiuo metu galimybė profesinėje mokykloje mokytis ir profesijos ir bendrojo ugdymo programos išlieka, bet mes kviečiame gimnazistus ir 9-10 klasių mokinius mokytis savo gimnazijoje ar pagrindinio ugdymo mokykloje, pagrindinio ugdymo dalykų, o pagal suderintą grafiką taip pat mokytis profesijos“, – informavo viceministras.

„Pasirinkimų galimybės yra įvairios. 9-10 klasių mokiniams arba I-II klasių gimnazistams galima rinktis 2-3 lygio profesinio mokymo programas arba šių programų modulius. Profesinio mokymo programa yra sudaryta iš atskirų gabaliukų – modulių. Taigi, galima pasirinkti tos programos modulį, kurio minimali apimtis yra 5 kreditai, arba galima pasirinkti visą programą“, – pridūrė jis, akcentuodamas, kad taip pat kaip ir anksčiau galima rinktis technologinį mokymą.

Pasak A. Plikšnio, IV klasių gimnazistams sudarytos dar platesnės pasirinkimo sąlygos – jie gali rinktis ne tik ketvirtojo lygio programas, bet ir šių programų modulius, kurių pasirinkimas yra gerokai didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių