NŠA: pusantro karto augo brandos egzaminų apeliacijų kiekis: 7 proc. jų pakeitė įvertinimą

  • Teksto dydis:

Šiemet pusantro karto išaugo brandos egzaminų apeliacijų skaičius, 7,3 proc. visų pateiktų apeliacijų keitė darbų įvertinimus, pirmadienį pranešė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Šiemet po pagrindinės ir pakartotinės brandos egzaminų sesijų buvo pateiktos 805, pernai – 532 apeliacijos.

„(...) Įvertinus jų darbus iš naujo, rezultatai pasikeitė 59 atvejais. (...) Toks palyginimas tik dar kartą paliudija kokybišką vertintojų darbą“, – pranešime cituoajamas laikinai NŠA direktoriaus pareigas einantis Aidas Aldakauskas.

Po apeliacijų išnagrinėjimo įvertinimai ir didėjo, ir mažėjo: iš 59 darbų, kurių įvertinimai pasikeitė, padidėjo 45 darbų įvertinimai, sumažėjo – 14 darbų.

Pernai pasikeitė 9,3 proc. darbų rezultatai iš visų teiktų apeliacijų.

Daugiausiai apeliacijų teikta dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino – 478, matematikos – 162 ir užsienio kalbos (anglų) – 50 rezultatų. Šiemet pirmą kartą valstybinį lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros egzaminą laikę kandidatai pateikė 12 apeliacijų.

Brandos atestatas kandidatui išduodamas tik gavus apeliacijų rezultatus, o apeliacijos rezultatas į atskirą dokumentą, pateikiamą kartu su brandos atestatu. Apeliacijų rezultatai yra galutiniai ir nekeičiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolė

Nijolė portretas
Pirmiausia reikia atlikti apeliacijoms paduotų lietuvių kalbos darbų auditą. Nesuprantu ko siekiama, bet apeliacijų darbai neperžiūrimi. Galiu įrodyti, kad rezultatai NESĄŽININGI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių