Netektis: ligoninėje mirė sveikatos apsaugos ministras J. Požela

  • Teksto dydis:

Santariškių klinikose sekmadienio naktį mirė sveikatos apsaugos ministras parlamentaras 34-erių metų Juras Požela.

Tai BNS patvirtino socialdemokratų rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas.

„Taip, šiąnakt ligoninėjė“, - BNS teigė jis.

A.Syso žiniomis, J.Požela bus kremuotas.

Pasak Santariškių klinikos generalinio direktoriaus profesoriaus Kęstučio Strupo, medikai dėjo visas pastangas, kad išgelbėtų J. Požėlos gyvybę.

„Būklė per šiuos mėnesius kito ir kartais atrodė, jog galėsime drauge pasidžiaugti pasiektu laimėjimu. Deja, pankreatitas yra klastinga, sunkiai prognozuojama liga. Šiandien mums labai liūdna, jog kova su šia liga buvo nelygiavertė“, - išplatintame pranešime sako K.Strupas.

J. Požela rugpjūčio pradžioje dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų skubos tvarka buvo hospitalizuotas į Santariškių klinikas. Buvo diagnozuotas ūminis biliarinės (tulžinės) kilmės pankreatitas (kasos uždegimas). Jam taikytas intensyvus gydymas Santariškių klinikų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje.

Socialdemokratų partijos kandidatų į Seimą sąraše šių metų parlamento rinkimuose J.Poželai buvo skirta aštunta vieta ir jis antrai kadencijai buvo išrinktas į Seimą.

J.Požela sveikatos apsaugos ministro priesaiką davė 2016 metų kovo 15 dieną. Jis į šį postą deleguotas po to, kai atsistatydino socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė, sulaukusi kritikos, kai prisipažino, kad yra davusi kyšį medikams.

J.Požela Vilniaus universitete įgijo komunikacijos ir informacijos mokslų bakalauro bei magistro laipsnį.

Jis 2012 metais buvo išrinktas į Seimą. Vadovavo parlamento Jaunimo ir sporto reikalų komisijai, dirbo Sveikatos reikalų komitete.

Prieš tai jis tris kadencijas buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu.

2006-2010 metais J.Požela vadovavo Jaunimo reikalų departamentui prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, 2010-2012 metais dirbo Seimo nario padėjėju – sekretoriumi, opozicijos lyderio patarėju. Jis taip pat yra dirbęs Europos Parlamento nario Justo Vinco Paleckio padėjėju.

34-ejų J.Požela buvo valdančiosios Socialdemokratų partijos vicepirmininkas, partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas. 2011–2012 metais jis vadovavo Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungai.

Politikas buvo vedęs, turėjo sūnų.

Tapęs ministru J.Požela pasisakė už gydymo įstaigų pertvarkos tęstinumą - ambulatorinių paslaugų plėtrą regionuose ir tolesnį stacionarinės pagalbos (chirurgijos, akušerijos ir kt.) telkimą didesnėse ligoninėse. Jis rėmė liberalaus dirbtinio apvaisinimo reglamentavimą, žadėjo inicijuoti griežtesnę alkoholio pardavimo licencijų kontrolę.

Partijos kandidatų į Seimą sąraše šių metų parlamento rinkimuose J.Poželai buvo skirta aštunta vieta ir jis antrai kadencijai buvo išrinktas į Seimą.

J. Požela  sveikatos apsaugos ministro priesaiką davė 2016 metų kovo 15 dieną. Jis į šį postą deleguotas po to, kai atsistatydino socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė, sulaukusi kritikos, kai prisipažino, kad yra davusi kyšį medikams.

Naujo ministro neteiks

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Vyriausybė kadenciją greičiausiai baigs su laikinuoju sveikatos apsaugos ministru, mirus J. Poželai, naujo nuolatinio ministro teikti neplanuojama.

„Aš manau, kad laikinai vaduojantis ministras dirbs ir jį pavaduos iki pat kadencijos pabaigos“, – žurnalistams sekmadienį Vyriausybėje sakė premjeras.

Sergantį J.Poželą pavadavo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, premjeras mano, kad būtent jis laikinai šias pareigas galėtų eiti iki kadencijos pabaigos.

„Tikimės, kad jisai (J.Olekas), dar derinsime šitą klausimą“, – teigė A.Butkevičius.

Laidotuvės – trečiadienį

Sekmadienio naktį miręs sveikatos apsaugos ministras, parlamentaras J. Požela bus laidojamas trečiadienį, Vyriausybėje pranešė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Pasak jo, J.Požela greičiausiai bus pašarvotas Vilniuje esančioje Šv. Jonų bažnyčioje.

„Jis bus pašarvotas antradienį. Manome, kad pašarvojimas įvyks Šv. Jonų bažnyčioje. Laidotuvės yra planuojamos trečiadienį“, – žurnalistams sekmadienį sakė A.Butkevičius.

Dėl J.Poželos laidojimo vietos socialdemokratų vadovybė ir Ministrų kabinetas tarsis pirmadienį, BNS teigė premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Ministras pirmininkas teigė žinias apie staigiai pablogėjusią J.Poželos sveikatos būklę išgirdęs penktadienį, nors dar ketvirtadienį Santariškių klinikų medikai jį informavo apie gerėjančią ministro būklę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deivydas

Deivydas portretas
Amžiną atilsį.

keistas

keistas portretas
sako mėnesį laiko kol rinkimai baigėsi buvo prijungtas prie dirbtinio širdies aparato

Anonimas

Anonimas portretas
paskaitai komentarus baisu - vienas svarsto nuo ko, kitas svarsto kam priklauso. Kas būtų? Kam pakėlė algas, kam nekėlė? Viskas - čia e politikos klausimas ar straipsnis. Čia pranešimas - mirė jaunas perspektyvus žmogus, šio jauno žmogaus netelo tėvai, labai šis žmogus buvo reikalingas šeimai. Čia žmogiškaja prasme. Užuojauta tėveliams,jo šeimai. Ata
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių