Nelegalūs migrantai jau netrukus laisvai vaikščios po Lietuvą: policija žada imtis priemonių

  • Teksto dydis:

Nelegalūs migrantai, kurie per sieną su Baltarusija atėjo į Lietuvą, yra paleidžiami iš apgyvendinimo centrų ir galės laisvai judėti Lietuvoje. Rūdninkų ir Kybartų gyventojai mano, kad nusikalstamumas gali didėti. Kaip gyventojų ir pačių migrantų saugumą užtikrins policija, LNK aiškino Viešosios policijos valdybos viršininkas Mindaugas Akelaitis.

„Policija visada pasiruošusi užtikrinti gyventojų saugumą. Šiuo metu Policijos departamente yra parengtas planas, pagal kurį policijos įstaigos yra įpareigojamos aktyviau darbuotis būtent šioje srityje, didinant gyventojų saugumo jausmą, ypač tose savivaldybėse ar vietovėse, kur yra užsieniečių registracijos centrai. Čia mes kalbame apie Pabradę, Medininkus, Kybartus, Ruklą ir Vilniaus miestą. Ten esame numatę daugybę priemonių, kurias dalijame į keletą grupių. Viena grupė yra bendrojo saugumo, kita yra individualios prevencijos priemonės dėl galimų neteisėtų migrantų daromų teisės pažeidimų užkardymo. Paskutinė yra tų pačių neteisėtų migrantų apsauga – kad jie netaptų nusikaltimų aukomis. Čia omenyje turime tokius dalykus kaip neapykantos nusikaltimai ir panašūs išpuoliai, kurie gali pasitaikyti“, – sakė M. Akelaitis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Šiuo metu Lietuvoje yra mažiau nei 3 tūkst. neteisėtų migrantų. Visi jie vienu metu paleidžiami nebus.

„Sprendimus dėl šito klausimo priima ne policija, bet žinome, kad judėjimo laisvės apribojimo terminas skirtingiems žmonėms baigsis skirtingai. Tai reiškia, kad neteisėti migrantai judėjimo teisę Lietuvoje įgis palaipsniui“, – aiškino pašnekovas.

Jie taip pat yra žmonės, kažkokių ypatingų grėsmių nekelia.

Pasak M. Akelaičio, nereikėtų nusiteikti pesimistiškai – nelegalių migrantų paleidimas į laisvę nebūtinai reiškia padidėjusį nusikalstamumą.

„Lietuvoje yra du aiškūs pavyzdžiai – Pabradė ir Rukla, kur užsieniečiai gyvena nebe pirmus metus. Nėra kažkokio ypatingo pavojaus. Jie taip pat yra žmonės, kažkokių ypatingų grėsmių nekelia, o jeigu padarys nusižengimą, tai bus tas pats, kas ir mūsų gyventojai būtų padarę“, – pabrėžė Viešosios policijos valdybos viršininkas.

Pasak jo, ir patys gyventojai gali imtis priemonių, kad užsitikrintų savo saugumą.

„Mes gyventojus raginame būti aktyviais. Jei jie mato bet kokią problemą, saugumui keliančią iššūkių, raginame apie tai pranešti policijai“, – šnekėjo M. Akelaitis.

„Tikimės, kad rimtų iššūkių saugumui tikrai nekils, o jeigu ir bus tokios tendencijos, imsimės visų įmanomų priemonių“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fernando de kolo

Fernando de kolo portretas
Policija bėkit geriau iš lietuvos suvalgis jūs emigrantai ir pabėgeliai

Ane?

Ane? portretas
Į tas grotas su išmaniuoju rankose įsikibęs naujasis Darvino palikuonis?

ką JIE nuo mūsų slepia?

ką JIE nuo mūsų slepia? portretas
sunaikinta-tiesa taškas blogspot taškas com
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių