Nelegalius migrantus iš Vietnamo deportuoti bus paprasčiau

Vyriausybė ketvirtadienį uždegė žalią šviesą Lietuvos ir Vietnamo sutarčiai, leisiančiai sparčiau deportuoti nelegaliai į šalį atvykusius asmenis.

Šią sutartį vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas turėtų pasirašyti sausio pabaigoje, kai lankysis Hanojuje.

Dokumentas yra kur kas aktualesnis Lietuvai, nes lietuviai į Vietnamą nemigruoja.

E. Misiūnas Vyriausybės posėdyje sakė, kad per metus Lietuvos sieną nelegaliai kerta apie 200 asmenų, dauguma jų – vietnamiečiai.

„Lietuvos mastais tai yra tikrai aktuali problema“, – teigė vidaus reikalų ministras.

Su nelegalių migrantų iš Vietnamo problema Lietuva susidūrė visais savo nepriklausomybės metais, tačiau pastaruoju jų srautas į šalį buvo nepastovus.

Pasieniečių duomenimis, 2015 metais iš Lietuvos buvo deportuoti 374 vietnamiečiai, užpernai išsiųsti 210 asmenų, 2017 metais – 85 žmonės, o šiais metais – 122 nelegalūs migrantai.

Lietuva sugebėjo deportuoti vietnamiečius ir iki šiol, tačiau procesas buvo kur kas sudėtingesnis.

Anot pasieniečių, Lietuvoje sulaikomi vietnamiečiai įvairiai „gudrauja“ – jie nepateikia su savimi būtinų turėti dokumentų, būna užtušavę titulinį paso puslapį ar prisistato nepilnamečiais.

„Tos (išsiuntimo – BNS) procedūros užtrunka per ambasada ir taip toliau, todėl pasirašius sutartį tikrai būtų sparčiau sprendžiami šie klausimai dėl asmenys nustatymo, pilietybės gavimo ar išsiuntimo“, – kalbėjo E. Misiūnas.

„Ši sutartis labai reikalinga Lietuvai ir čia Lietuva ilgus metus tai inicijavo, o galų gale susitarė“, – pridūrė jis.

Nelegalūs migrantai iš Vietnamo per Lietuvą į Vakarų Europą vyksta iš Baltarusijos arba Latvijos, o ten jie patenka iš Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visus siusti ten, is kur atsibaste.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių