Neblaivus smurtavęs E. Vareikis sustabdė narystę partijoje

Šeimoje neblaivus smurtavęs Seimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Egidijus Vareikis sustabdė narystę konservatorių partijoje vieniems metams.

Tai BNS antradienį patvirtino TS - LKD frakcijos atstovė spaudai Jūratė Mockuvienė.

„Man yra labai negera, pamyniau tam tikras esmines vertybes, jaučiuosi prasikaltęs, todėl taip nusprendėm, kad metams sustabdau narystę partijoje“, - BNS sakė E. Vareikis.

Klausiamas ar po savaitgalio įvykių, kuomet dėl smurto šeimoje į namus iškviesta policija, nesvarstęs atsisakyti Seimo nario mandato, E. Vareikis atsakė neigiamai.

Dėl smurto E. Vareikio namuose yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio pirmą dalį.

„Tyrimas pradėtas dėl fakto, pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio pirmą dalį. Kadangi parlamentaras turi imunitetą, todėl jokie apribojimai negalėjo būti pritaikyti, kaip ir pareikšti įtarimai. Toliau tyrimas perduodamas prokurorams, kurie spręs, kaip toliau elgtis“, - sakė Vilniaus apskrities VPK Viešųjų ryšių poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Straipsnis dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo numato, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Kreiptis į Seimą dėl parlamentaro imuniteto panaikinimo turi generalinis prokuroras.

Šeštadienio vakarą Seimo narys E. Vareikis savo namuose smurtavo prieš žmoną, pranešė Policijos departamentas. Pasak policijos pranešimo, E. Vareikis Vilniaus rajono Bendorių kaime, Bendorėlių alėjoje, esančiuose namuose apie 20 val. du kartus ranka žmonai sudavė per veidą. Nukentėjusioji dėl veido sumušimo gydoma ambulatoriškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Gudrus ėjimas?

PETRAS

PETRAS portretas
Baik tu Vareiki,negraudink manes jauno,nereikia,koncervai uzgrudinti ne tokiom afiorom,baik negraudik,buk geras.

Pinokis

Pinokis portretas
O veidelis toks nekaltas kaip kūdikėlio, visai nepanašus į šeimos siaubą. Yra toks pasakymas, jeigu nemoki - tau negalima gerti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių