Aplinkosaugininkai per metus sulaukė 11 tūkst. pranešimų apie pažeidimus

  • Teksto dydis:

Per pirmuosius savo veiklos metus Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos (VAAT) Informacijos priėmimo ir valdymo centras sulaukė daugiau kaip 11 tūkst. pranešimų apie aplinkosaugos reikalavimų pažeidimus, informavo Aplinkos ministerija (AM).

Įvertinus skambučių duomenis paaiškėjo, kad dažniausiai apie aplinkosauginius pažeidimus žmonės praneša bendruoju pagalbos telefonu 112, tuo metu Bendrojo pagalbos centro operatoriai nukreipia skambučius aplinkosaugininkų informacijos centrui, su kuriuo yra sudaręs sutartį.

Per metus daugiausia pranešimų – 4721 – gauta apie įvykius su laukiniais gyvūnais. Ministerijos teigimu, šie pranešimai padėjo aplinkosaugininkams atvykti laiku ir išgelbėti kelias dešimtis gyvūnų.

Dar 1469 pranešimai gauti dėl mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų, 419 - dėl medžioklės reikalavimų pažeidimų. Apie vandens ir oro taršą sulaukta 866 skambučių, apie atliekų deginimą – 578, apie jų netvarkymą – 415.

Pasak viceministro Lino Jonausko, pernai rudenį įsteigtas centras, dar vadinamas „aplinkosaugininkų dispečerine“, pateisino lūkesčius.

„Matome, kad visuomenė palankiai vertina ne tik sudarytas galimybes bet kuriuo paros metu pranešti apie pažeidėjus, bet ir greitą aplinkosaugininkų reagavimą į šiuos pranešimus“, – tvirtino L.Jonauskas.

Ministerija primena, kad pranešti apie pastebėtą aplinkosauginį pažeidimą galima bet kuriuo paros metu bendruoju pagalbos telefonu 112 arba VAAT Informacijos priėmimo ir valdymo centro telefonu Vilniuje (8~5) 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių